Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva: Ďalšia avizovaná lahôdka! Fascinujúce Porsche Panamera TechArt GrandGT

TechArt GrandGT prekypuje luxusom, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani kráľovská rodina.

Pri Ženevskom jazere sa chystá ďalšia atraktívna globálna premiéra. Tuningový úpravca TechArt si zobral na mušku ako základ Porsche Panamera Sport Turismo a vytvoril ešte atraktívnejší model TechArt GrandGT.


 

Už viac ako osem rokov pravidelne pripravuje spoločnosť TechArt tuningové pakety pre Porsche Panamera. A treba zdôrazniť, že v podstate vždy ide o pridanú hodnotu. Najnovší projekt vychádza z druhej generácie vozu.  Najvýraznejšími prvky novej úpravy je agresívne tvarovaný nárazník vpredu, ktorému nechýbajú veľké otvory na prívod vzduchu k motoru a brzdám. Medzi ďalšie zmeny patrí napríklad aj rozšírenie blatníkov, takže voz narástol do šírky o 50 mm vpredu a o 80 mm vzadu.


Nechýbajú ani nástavce prahov, športovejší zadný nárazník a veľký spojler. Krásny dizajn a majstrovské spracovanie detailov podtrhujú 22-palcové kolesá s pneumatikami o rozmeroch 285/30 ZR22 vpredu a 335/25 ZR22 vzadu, pričom voz má aj znížený podvozok. Vo sviežej a luxusnej kabíne si potenciálny klient môže zvoliť akékoľvek materiály, obloženie alebo tiež odlišný volant. Ten nesie označenie Typ 7 a disponuje logom tunera a priemerom 360 mm. Okrem toho je volant potiahnutý kožou Nappa rovnako ako celý interiér vrátane stredovej konzoly alebo palubnej dosky.


Koža Nappa má hladkú a prirodzenú textúru, ktorá je bez chrómu. Navyše, remeselníci firmy TechArt nepoužívajú žiadne rozpúšťadlá pri dokončovaní koží z vysoko kvalitnej usne. Táto koža sa nachádza po celom interiéri výstavného automatu a športové viacfarebné šitie vytvára kontrastné tóny. Model Techart GrandGT Porsche Panamera ponúka skromné výkonové vylepšenia s celkovým výkonom 477 kW a maximálnym krútiacim momentom na 900  Nm. To stačí na to, aby automobil dokázal akcelerovať rýchlosť 100 km/h za 3,4 sekundy, pričom rýchlosť 200 km/h vyvinie len za 8,3 sekundy.


Súčasťou výstavného stánku Porsche na autosalóne v Ženeve (8.-18. marca) bude aj poschodie so športovým zameraním a využitím karbónových vlákien. Vystavené tam budú modely Porsche 911 GT3, GTstreet R Cabriolet od TechArtu postavený na platforme 911 Turbo S a napájacia súprava pre Macan Turbo. Ceny neboli zverejnené, ale Porsche Panamera Sport Turismo Turbo začne na úrovni od 126 000. eur.

 
 
-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov