Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čistota v dielni? Riešením je MEWA

Olej, benzín alebo brzdová kvapalina sú v autoservisoch najčastejšími  zdrojmi znečistenia. Ako ich ale odstrániť čo najefektívnejšie a bez bezpečnostného rizika? Odpoveďou na túto otázku sa už od roku 1908 zaoberá spoločnosť MEWA, osvedčený svetový producent viacnásobne použiteľných čistiacich utierok. Svojim zákazníkom, ktorých má po celej Európe viac ako 180 000, ponúka produkty s mimoriadnou absorpčnou  schopnosťou a plným servisom. Na optimálne logistické pokrytie takého množstva zákazníkov spoločnosť vybudovala 44 prevádzok.

Odolné čistiace utierky vo viacnásobnom systéme 

Každý vedúci autodielne vie oceniť, keď chod prevádzky a zásobovania funguje bezchybne a on sa môže sústrediť na riadenie primárnej činnosti firmy. Dôležitou súčasťou zabezpečenia chodu dielne je ale napríklad aj optimálne zásobovanie čistiacimi utierkami.  Je ale výhodnejšie zvoliť jednorazové čistiace utierky z papiera, alebo radšej viacnásobne využiteľné textilné utierky? Skúsenosti ukazujú, že optimálnou voľbou sú vďaka vysokej absorpčnej schopnosti čistiace utierky MEWA, ktoré, na rozdiel od papierových utierok alebo látkových handier, možno použiť viackrát. Firma MEWA už viac ako sto rokov ponúka priemyselnú viacnásobne použiteľnú čistiacu utierku, ktorá funguje v kolobehu od pripravenia, dodávky, prania až po opätovnú dodávku. Rozsiahla ponuka produktov a servisu je presvedčivým dôvodom na prechod od jednorazového papiera k textilným viacnásobne použiteľným čistiacim utierkam. Relevantné hodnoty, pridané podľa požiadaviek zákazníka,  vykresľujú systém čistiacich utierok MEWA. Textilné čistiace utierky MEWA zabezpečujú efektívne a príjemné používanie a hlavne dôkladnú čistotu. Odolná čistiaca utierka MEWATEX má obrovskú absorpčnú schopnosť, lebo čím viac nečistôt dokáže čistiaca utierka pohltiť, tým lepšie. Pri vlastnej váhe len okolo 40 gramov vie  pohltiť až 90 mililitrov tekutiny. Aj v mokrom stave je čistiaca utierka MEWA,  na rozdiel od papierových utierok alebo čistiacich handier,  odolná proti roztrhnutiu. Keby neexistoval systém čistiacich utierok MEWA  a boli by nasadené jednorazové materiály, pribudlo by ročne obrovské množstvo nebezpečného odpadu. Spoločnosť sa samozrejme stará aj o ekologickú likvidáciu opotrebovaných utierok. Poškodené kusy sa vytrieďujú až po praní a termicky sa zužitkujú.

Čistota a poriadok na pracovnom mieste

Dôležitý je aj  poriadok v prevádzke. Olejom alebo rozpúšťadlami nasiaknuté utierky sa počas transportu považujú za nebezpečný náklad a vyžadujú si preto zaobchádzanie podľa príslušných noriem. Viacnásobne použiteľné čistiace utierky MEWA sa preto skladujú a transportujú v bezpečnostných kontajneroch vyvinutých výlučne na tento účel (Sacon). V prevádzke znamenajú plus pre čistotu a poriadok. Miesta pre kontajnery sú určite prehľadnejšie ako voľne sa povaľujúce vrecia naplnené jednorazovým materiálom.

MEWA Textil-Management

Spoločnosť MEWA pod značkou „World Wide Work by MEWA“ ponúka široké portofólio ochranných a pracovných pomôcok. Od pracovných a ochranných odevov, cez čistiace utierky a rohože na zachytávanie oleja, až po klasické rohože. Celkom 5 200 zamestnancov sa stará o zákazníkov z oblasti priemyslu, obchodu, remesiel a gastronómie. V roku 2016 dosiahla skupina MEWA obrat vo výške 638 miliónov €. V novembri 2013 sa dostala medzi troch favoritov Nemeckej ceny trvalo udržateľného rozvoja v kategórii “Nemecké produkty/služby”. Spoločnosť bola roku 2016 tretíkrát ocenená vydavateľstvom Deutsche Standards “Značkou storočia” a ďalej bola roku 2015 druhýkrát vyznamenaná ako “Vedúca značka na svetovom trhu”.

Savé čistiace utierky MEWA  sú mimoriadne vhodné  pre spoľahlivé čistenie pracovných miest a strojov v dielni s motorovými vozidlami.

MEWA Safety Container SaCon® je pevnou súčasťou osvedčeného a inteligentného MEWA systému čistiacich utierok a stará sa o bezpečnosť a poriadok na pracovnom mieste.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov