Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEAT a Orange digitalizujú

Všetko pre pohodlie a komfort pre posádku automobilu. Tak by mohlo znieť motto úlohy, ktorej sa zhostili spoločnosti SEAT a Orange Španielsko. Obidve spoločnosti chcú vytvoriť v aute druhý digitálny domov používateľa. V týchto dňoch podpísali zmluvu, ktorá má za cieľ propagovať nové výdobytky pri vývoji a využívaní digitálne sieťovo prepojených automobilov a vytvoriť podmienky pre inovácie a nové digitálne služby. Dohoda sa sústreďuje na tri hlavné oblasti činnosti –posilnenie zážitku posádky vozidla v oblasti digitálnej konektivity, poskytnutie funkcií digitálnej domácnosti alebo kancelárie  a implementáciu vernostného programu, ktorý bude podporovať časté využívanie nových riešení z oblasti konektivity a mobility uvedených na trh.

Okrem toho sa obidve spoločnosti budú usilovať pripraviť služby pre zábavu a voľný čas pre vodiča a spolujazdcov, ktoré budú môcť využívať kedykoľvek a kdekoľvek a tým dosahovať najlepší zážitok z jazdy. Úvodné návrhy tejto spolupráce budú zahŕňať hudbu, audiovizuálny a učebný obsah pri zaručení maximálnej bezpečnosti posádky.

Okrem vývoja nových digitálnych aplikácií pre vozidlá si obidve spoločnosti stanovili cieľ generovať iniciatívy, ktoré motivujú ľudí k využívaniu týchto nových funkcií. Luis Santos, riaditeľ Orange Španielsko pre inovácie a nové digitálne služby si je istý, že „táto strategická dohoda so značkou SEAT je veľkým krokom pre Orange v jeho stratégii digitálne prepojených objektov a Big Data. Otvára dvere k inováciám a novým produktom vývoja pre automobily budúcnosti, ktoré pomôžu dosiahnuť cieľ prepojiť zákazníkov s tým, na čom im skutočne záleží.“

Podpísaním tejto dohody SEAT a Orange získali nového strategického partnera pre ich úsilie o propagáciu automobilovej konektivity. Tým sa Orange pripája k ďalším významným spoločnostiam, ktoré si vybrali španielsku automobilovú značku ako partnera pre uplatnenie svojich technológií v automobilovom sektore. Ďalšími príkladmi môže byť spolupráca so spoločnosťou Amazon pri integrácii inteligentného hlasového asistenta Alexa a implementácia navigačného systému Waze spoločnosti Google do automobilov SEAT.

Text: Juraj Paška, foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov