Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari 250 GT z roku 1958 hľadá v Paríži nového majiteľa

Čistý pôžitok z jazdy a vietor vo vlasoch – Ferrari 250 GT kabriolet.

Aukčná spoločnosť Artcurial Motorcars ponúka na svoje februárovej aukcii v Paríži zaujímavé automobily. Medzi zberateľské rarity a skvosty rozhodne patrí Ferrari 250 GT kabriolet z roku 1958, ktorého vyvolávacia cena je 8 miliónov eur.


Otvorené vozy boli v 60. rokoch minulého storočia veľmi žiadané najmä na americkom trhu, obzvlášť v slnečnej Kalifornii. Preto ani neprekvapuje, že sa objavili aj v ponuke automobilky Ferrari.


Výroba modelu Ferrari 250 GT odštartovala už v roku 1954, ale automobilka z Maranella nemala pre svoju exkluzívnu klientelu stále žiadne auto s otvorenou strechou. Prvý kabriolet od Ferrari tak uzrel svetlo sveta v roku 1956 a bol výsledkom dizajnérskych aktivít Felice Maria Boana.


Kabriolet respektíve spyder Ferrari 250 GT s karosériou od dizajnérskeho štúdia Pininfarina sa potom predstavil na ženevskom autosalóne v roku 1957. Na štandardnom podvozku s rázvorom 2600 mm bolo postavených 36 vozov, ktoré boli podstatne športovejšie ako ich predchodca.


V roku 1959 sa potom v Paríži objavil kabriolet druhej série. V rokoch 1960 až 1962 ich bolo vyrobených okolo 200 kusov. Oba vozy bolo otvorenými verziami modelov s karosériami kupé. Z prvej série 250 GT, z ktorej pochádza aj uvedený model na fotografiách, sa vyrobilo len 40 kusov.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov