Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honeywell a LG Electronics spájajú svoje sily!

Ako iste vieme, pokrok sa nedá zastaviť. Doba autonómnej jazdy je už len otázkou času a automobilky po celom svete hľadajú optimálny spôsob, ako by vedeli užívateľom uľahčiť cestovanie. Iste, vízia toho, že si sadnete do auta a poviete mu kam Vás má odviezť je lákavá. Treba však myslieť aj na to, že každá minca má dve strany.

Pokročilé technológie nám síce mnohokrát vedia pomôcť, na druhej strane však so sebou prinášajú riziká. Asi najväčšími rizikami v oblasti autonómnej jazdy sú predídenie kolízii a zabezpečenie vozidla. Aj preto sa spoločnosti Honeywell a LG Electronics rozhodli spojiť svoje bohaté skúsenosti z oblasti zabezpečenia vozidiel a ich vzájomnej konektivity a dohodli sa na spolupráci. Ich cieľom je vytvoriť softvér, ktorý by týmto hrozbám predišiel. Spoločný projekt prezentovali na svetovom veľtrhu spotrebnej elektroniky v Las Vegas a následne aj na autosalóne v Detroite.

„Existuje mnoho jasne definovaných možností napadnutia, ktoré môžu otvoriť cestu pre hekovanie komponentov osobných vozidiel a ich počet rýchlo rastie. Podporujeme zákazníkov odlišnou softvérovou platformou, aby sme predišli možným ohrozeniam kybernetického zabezpečenia, ktorá je spojená s vývojom autodiagnostiky a autonómnosti vozidiel. Zároveň rozvíjame sieť spolupracujúcich partnerov, aby sme mohli ponúkať zákazníkom komplexné riešenie kybernetického zabezpečenia“, hovorí Olivier Rabiller, prezident Honeywell Transportation Systems.

   

Prezident divízie automobilových komponentov LG Electronics Lee Woo-Jong dodáva: „Spoločnosť LG Electronics rozpoznala dôležitosť kybernetického zabezpečenia vozidiel vďaka stále sa zvyšujúcemu prepojeniu automobilov s vonkajšími sieťami, ktoré prinášajú koncovým užívateľom rad služieb. Aby sme našim obchodným partnerom mohli poskytovať bezpečné produkty, intenzívne investujeme do kybernetického zabezpečenia ako softvéru, tak aj hardvéru a ponúkame vysoko zabezpečené výrobky. Máme skúsenosti s poskytovaním rôznych riešení zabezpečenia riadiacich jednotiek ECU/TCU automobilov i ochranu externých sietí. Vďaka kombinácii bezpečnostného softvéru spoločnosti Honeywell so zabezpečením spoločnosti LG očakávame, že budeme ponúkať riešenia, ktoré ochránia vozidlo pred vonkajšími aj vnútornými hrozbami.

Spoločnosti by touto spoluprácou mohli zaistiť  bezpečnosť vozidiel pomocou identifikácie a overenia softvérových príkazov riadiacich premávku moderných vozidiel. Okrem toho sa na tejto úlohe podieľajú bezpečnostné strediská monitorujúce rozsiahle automobilové parky. Tieto strediská súbežne analyzujú nazbierané dáta, na základe ktorých navrhnú optimálne riešenie pre výrobcov automobilov. Obidve spoločnosti majú vysoké ambície a myslíme si, že ich spolupráca by naozaj mohla priniesť svoje ovocie. Dúfajme, že podobných projektov vznikne viac a kolízii či odcudzení vozidiel bude len ubúdať.

ls

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov