Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fabia dostane nielen nový dizajn

Škoda Fabia sa čoskoro pochváli prepracovaným dizajnom karosérie. Dostane nové predné reflektory a zadné skupinové svetlá  osadené modernou LED-technikou. Zmenami prešla aj predná maska, hmlovky, či dizajn zliatinových diskov kolies, V kabíne bol upravený dizajn prístrojového štítu, zmenený je vzhľad dekoračných prvkov na prístrojovej doske a nové sú aj dvojfarebné vzory poťahových látok čalúnenia sedadiel.

Pod kapotou

Škála motorov zahŕňa napríklad štyri benzínové trojvalce s objemom 1,0 l. Motory MPI, ktoré majú maximálny výkon 44 kW (60 k), resp. 55 kW (75 k). Dva motory TSI ponúkajú najvyšší výkon 70 kW (95 k), resp. 81 kW (110 k). Obidva motory TSI dostali filter pevných častíc. Najvýkonnejší zo štvorice motorov je v ponuke aj so sedemstupňovou prevodovkou DSG.

Fabia po novom dostane aj rozšírenú zostavu asistenčných systémov. Novo dostupná je napríklad funkcia Blind Spot Detection upozorňujúca vodiča na prítomnosť vozidiel v mŕtvom uhle, alebo na zozadu sa rýchlo približujúce vozidlo pri jazde po viacprúdových diaľniciach. Systém Rear Traffic Alert zasa monitoruje čo sa deje za vozidlom a varuje pred kolíziou pri cúvaní. Ďalšia novo dostupná funkcia je Light Assist, ktorá automaticky prepína z diaľkových na stretávacie svetlá, Infotainment systém Swing, teraz sa 6,5 palcovým displejom, umožňuje vodičom využívať celú škálu mobilných online služieb Škoda Connect a v spojení s navigačným systémom aj službu Online Traffic Information s informáciami o dopravnej situácii v reálnom čase. Inovatívna technológia SmartLink+ zasa umožňuje využívať všetky výhody Apple CarPlay,

Niečo nové si Škoda pripravila aj v oblasti Simply Clever nápadov. Škrabka na ľad, ktorá je vždy po ruke vo veku palivovej nádrže, umožní teraz aj meranie hĺbky dezénu pneumatík. Nová Fabia môže byť tiež vybavená USB-portami pre elektronické zariadenia cestujúcich na zadných sedadlách. Zákazníci si môžu tiež zvoliť obojstranný koberec do batožinového priestoru. Bočné priehradky v batožinovom priestore modelu Škoda FabiaCombi obsahuje novo aj prenosné LED-svietidlo.

Skoda Média Service (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov