Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes EQ C ELECTRIC SUV

Každý výrobca automobilov na našej planéte sa zaujíma o možnosti konštrukcie elektrických vozidiel a hoci je len málo dôkazov, že kupujúci hlavného prúdu vozidiel budú kupovať veľké množstvo elektromobilov, výrobcovia automobilov nemajú inú možnosť, ako využiť elektrifikáciu na zníženie priemerných hodnôt CO2 vo svojom portfóliu.

Existuje však jedna oblasť, v ktorej majú elektrické autá jasnú trhovú príležitosť, a to je na “prémiovom” konci trhu, pričom spoločnosť Tesla – napriek všetkým svojim chybám – preukazuje, že kupujúci prémiových vozidiel sú pripravení platiť aj horibilné sumy za luxusné a vysoko výkonné elektrické autá.

Preto máme automobily, ako sú Jaguar i-Pace a Audi E-tron, ktoré idú na trh ako prémiové elektrické SUV a preto nemá Mercedes na vybranie – aj keď prichádza o niečo neskôr. Automobilka zo Stuttgartu pripravuje elektrický SUV Mercedes EQ C – ako ukážku generácie EQ sme koncept elektrického SUV videli v Paríži v roku 2016 – a teraz sa blíži k produkcii, nakoľko to maskované testovacie vozidlo na špionážnej fotografii je už vo výrobnej podobe.

Očakáva sa, že EQ C bude mať dojazd približne 450 kilometrov, pričom na každej náprave bude mať elektrický motor s výkonom približne 400 koní a EQ C bude postavené na novej platforme, určenej špeciálne pre elektrické vozidlá. Aj napriek tomu, že testovanie modelu EQ C prenbieha intenzívne, sa neočakáva, že bude odhalený skôr než v roku 2019.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov