Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeden z prvých troch kusov Land Rover Defender našli na poli

Jeden z prvých “Defenderov” našli po 63 rokoch. Dve dekády strávil aj na poli vo Walese ako pasívny zdroj energie!!

Britská ikona Land Rover oslávi v tomto roku 70. výročie svojej existencie. Pri tejto príležitosti tím odborníkov zrenovuje jeden z troch najstarších modelov Defender, ktorý po prvý raz predstavili na autosalóne v Amsterdame v roku 1948. Škoda len, že pred dvoma rokmi sa v podstate predchodca dnešných SUV prestal vyrábať.

Cenný historický model bol posledných 63 rokov v podstate stratený. Znie to priam neskutočne, ale celých 20 rokov využívali toto vozidlo na poliach vo Walese ako statický zdroj energie. Ťažko povedať, či si nový  majiteľ hneď uvedomil historickú cenu auta, kúpil ho však s jasným zámerom zrekonštruovať ho.

Defender sa pritom nachádzal v úbohom stave len niekoľko kilometrov od výrobnej haly v Solihulle, kde ho v roku 1948 vyrobili. Momentálne už na oživení zašlej slávy pracuje tím odborníkov z Jaguar Land Rover Classic (JLR Classic), ktorí dostali za úlohu dostať vozidlo do pôvodného stavu. Ľudia z tejto divízie sa už osvedčili pri viacerých renováciách.

Mimochodom, faktom je, že práve tím ľudí z JLR Classic stál za renováciami 25 automobilov Series I Land Rover, ktorých cena sa následne pohybovala v intervale od 67 400 do 71 200 €. Vtedy išlo o vôbec jeden  z prvých projektov tejto sekcie.  Šéf JLR Classic Tim Harding však uviedol, že tento historický skvost rozhodne nebude na predaj, pretože sa jedná o veľmi dôležitý míľnik v histórii automobilky.

Ostrovná automobilka Land Rover vyrába autentické vozidlá s pohonom 4x4od roku 1948. Už niekoľko desaťročí poskytujú spoľahlivé služby aj v najodľahlejších a nehostinných končinách sveta. Motoristickí priaznivci už roky vyzdvihujú aj kvality ďalších modelov SUV – Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar a Range Rover Evoque. Celkovo 80 % z týchto modelov sa exportuje do viac ako 100 krajín celého sveta.

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov