Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


„Strieborný sršeň“ Fiberfab Centurion Corvette z roku 1958 má len päť súrodencov

Ďalšia atrakcia v Scottsdale! Fiberfab Centurion Corvette z roku 1958 je určený pre motoristických fajnšmekrov!

Staňte sa súčasťou exkluzívnej rodiny! Januárová aukcia Barrett-Jackson v americkom Scottsdale je už tradične rajom pre zberateľov ojedinelých automobilov. Tento rok sa okrem iných môžu tešiť aj nevšedný model  Fiberfab Centurion Corvette z roku 1958, z ktorého sa aj vďaka tragickej udalosti vyrobilo len šesť kusov.

V 50-tych rokoch minulého storočia takmer všetky americké automobilky experimentovali, čo bol odraz prosperity a ekonomického rastu USA, ktoré nasledovali po skončení II. svetovej vojny. Práve počas tohto obdobia začala spoločnosť General Motors s divokými nápadmi vrátane pretekárskeho modelu C2 Corvette Sting Ray, ktorý bol vlastne inšpiráciou pre Centurion.

Na prvý pohľad nie je jednoduché rozoznať roadster z roku 1958. Unikátnosť automobilu Fiberfab Centurion Corvette podtrhuje fakt, že vyrobili len poltucet exemplárov. Hlavným dôvodom je skutočnosť, že zakladateľa spoločnosti Fiberfab Warrena „Buda“ Goodwina odsúdili za vraždu svojej manželky, ktorá mala pomer s hlavným inžinierom automobilky.

Pod kapotou nájdete osemvalec Rochester spojený so štvorstupňovou manuálnou prevodovkou. Voz má dokonca pôvodnú karosársku značku a VIN číslo. Je tiež registrovaný v Corvette Registry, kde sú všetky vozy spôsobilé pre preteky Monterey Historic.

Automobil smerujúci do aukcie je navyše jediný známy kúsok s dvoma opierkami na hlavu. Exteriér je ladený v úžasnej striebornej farbe, podobný odtieň nájdete tiež v interiéri. Vyvolávaciu cenu aukční dom Barrett-Jackson nezverejnil, ale vzhľadom k unikátnosti vozu rozhodne neklesne pod čiastku 70 000 amerických dolárov (58 250 €).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov