Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Karoq má titul Auto roka 2018 v Českej republike

 

Škoda Karoq získala v Českej republike prestížny titul Auto roka 2018. Najnovšie SUV mladoboleslavskej značky oslovilo odbornú novinársku porotu zloženú z 35 motoristických žurnalistov, ktorá ho zvolila ako najlepší automobil z pätice finalistov.

Tohtoročný ročník tradičnej súťaže automobilových noviniek na českom trhu priniesol modelu Karoq dokonca dvojitý úspech. Okrem absolútneho víťazstva získal aj čiastkové ocenenie, keď vyhral hlasovanie verejnosti v kategórii malých SUV.

„Titul Auto roka 2018 v Českej republike podčiarkuje všetky prednosti modelu Karoq,“ reagoval na úspech novinky Luboš Vlček zo spoločnosti Škoda Auto Česká republika. „Náš najnovší prírastok v segmente SUV vyniká výnimočným jazdným komfortom, ponúka celú škálu moderných asistenčných systémov a dokáže tak byť neustále on-line, napriek tomu ide o typický model značky Škoda – priestranne variabilné vozidlo s vysokou spoľahlivosťou. Teší nás predovšetkým skutočnosť, že Karoq dokázal zaujať nielen odbornú porotu, ale aj hlasujúci verejnosť. Ukazuje sa, že ide o veľmi praktický automobil, ktorý bol doslova ušitý na mieru aj slovenským zákazníkom. Hneď v prvých mesiacoch predaja zaznamenal veľký úspech a ďalší nárast objednávok registrujeme tiež  po novom roku,“ pridal Luboš Vlček.

Hlasovanie v ankete Auto roku 2018 v Českej republike, ktorú organizuje Zväz dovozcov automobilov (SDA), prebieha v dvoch líniách. V jednej svojho favorita volí verejnosť, ktorá vyberá najlepšie automobily v štyroch kategóriách. V hlavnej časti ankety potom rozhoduje päťčlenná odborná porota,  zložená zo zástupcov významných českých médií. Z jej tohtoročného hlasovania vzišiel absolútny víťaz, ktorý má právo používať titul Auto roka 2018 v ČR. Rovnako ako v minulých rokoch bola aj tento rok finálová pätica obsadená najdôležitejšími novinkami roku 2017. V silnej konkurencii sa Škoda Karoq presadila na 1. miesto, keď od hodnotiacich odborníkov dostala celkový počet 1141 bodov. Za ňou skončili vozidlá BMW radu 5 (1123 bodov), Opel Insignia (1078 bodov), Kia Stinger (982 bodov) a Subaru Impreza (926 bodov).

Škoda Karoq exceluje nielen na domácej pôde, ale už si stihla vyslúžiť rad vyznamenaní aj od zahraničných expertov. Automobilový časopis “Auto Bild” a nedeľník “Bild am Sonntag” ju vyznamenali cenou Golden Steering Wheel 2017 v kategórii malých SUV. Golden Steering Wheel platia za jedno z najatraktívnejších automobilových ocenení v Európe. Čitatelia časopisu AutoZeitung zasa zvolili Karoq najlepším importovaným SUV v kategórii do 25 000 €.

Z histórie ankety Auto roka v ČR – víťazstvo vozov Škoda

1995 Škoda Felicia

2001 Škoda Fabia (1. generácia)

2005 Škoda Octavia (2. generácia)

2009 Škoda Superb (2. generácia)

2010 Škoda Yeti

2015 Škoda Fabia (3. generácie)

2016 Škoda Superb (3. generácie)

2017 Škoda Kodiaq

2018 Škoda Karoq

ŠKODA Media Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov