Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen je z krízy von

V roku 2017 spoločnosť Volkswagen predala šesť miliónov automobilov – vrátane takmer jedného milióna golfov – takže kríza Dieselgate nemala až taký vplyv, aby zastavila rast spoločnosti VW.

Nový rekord vytvoril Volkswagen aj v Číne, keď v roku 2017 zákazníkom dodal tri milióny automobilov. Volkswagen je tak prvý výrobca automobilov, ktorý na jednom trhu počas jedného roka dosiahol takýto rekordný predaj.

Keď kríza Dieselgate pred dvoma rokmi vypukla, vyzeralo to akoby bola spoločnosť VW na pokraji katastrofy.Napriek obrovským nákladom na “opravu” áut, ich spätné odkúpenie a všetky ostatné náklady súvisiace s odstraňovaním náledkov katastrófy, spoločnosť VW odvtedy zatrúbila na produktovú a predajnú ofenzívu.

Kríza Dieselgate podľa všetkého nezabránila tomu, aby v roku 2017 dosiahol koncern Volkswagen 6 miliónov predajov – ponúka viac ako 60 modelov, vyrobených v 50 závodoch v 14 krajinách.

Tohtoročný predaj zahŕňa takmer milión modelov Golf a viac ako 700 000 nových modelov Tiguan. Výrobný a logistický šéf spoločnosti VW Thomas Ulbrich tvrdí, že produktová ofenzíva bude pokračovať .

Do roku 2020 bude mať spoločnosť VW 19 modelov kategórie SUV vo svojej ponuke a od roku 2020 bude spoločnosť VW dodávať kompletnú rodinu elektrických modelov od I.D., I.D. Crozz a I.D. Buzz a plánuje mať do roku 2025 milión bezemisných vozidiel na ceste.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov