Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes Trieda X: veľká hviezda s piatimi hviezdičkami

Nová Trieda X značky Mercedes-Benz získala v nezávislom teste bezpečnosti Euro NCAP najlepšie hodnotenie päť hviezdičiek. Pick-up od značky Mercedes-Benz presvedčil v kategóriách bezpečnosť cestujúcich, bezpečnosť detí, ochrana chodcov a asistenčné systémy.

Trieda X dosiahla tento výsledok predovšetkým vďaka mimoriadne stabilnej karosérii s vysokopevným bezpečnostným rámom priestoru pre cestujúcich a štruktúre, ktorá umožňuje prednej aj zadnej časti cielene zachytiť deformačnú energiu, a vďaka veľkému množstvu prvkov bezpečnostnej výbavy, ktoré je v segmente stredne veľkých pick-upov neobyčajné.

Ani mimo spevnených povrchov sa Mercedes Triedy X určite nestratí, aj vďaka svetlej výške 202 mm, ktorú možno voľbou terénneho pruženia zvýšiť ešte o dva centimetre.

Sériovo je na palube modelu Triedy X napríklad sedem airbagov a upevňovací systém i-Size pre dve detské sedačky. K ďalším prvkom výbavy patria aktívny asistent brzdenia, asistent udržiavania v jazdnom pruhu a asistent sledovania dopravných značiek. Dopĺňa ich stabilizačný program pre jazdu s prívesom, systém na kontrolu tlaku v pneumatikách, systém núdzového volania, tempomat a svetlomety s LED. Na želanie je dostupná aj cúvacia kamera alebo 360-stupňová kamera.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov