Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Hankook Tire alebo koncepčné pneumatiky z inej planéty

Výrobca prémiových pneumatík Hankook predstavil v tomto roku inovatívne koncepčné „gumy“, ktoré stelesňujú výhľady na mobilitu v blízkej budúcnosti. Pätica futuristických pneumatík – Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac a Autobine je výsledkom práce študentov z University of Cincinnati.

Vývoj piatich koncepčných pneumatík prebiehal pod hlavičkou hlavnej témy – „Connect to the Connected World“ (Spojenie s prepojeným  svetom). Tá zohráva veľkú rolu pre budúcnosť mobility v podobe prípadnej realizácie týchto inovatívnych technológií v sériovej výrobe. Téma zahŕňa rôzne koncepty mobility – napr. zdieľanie jedného vozidla (car sharing), autonómnej jazdy a vozidiel prepojených cez počítačovú sieť.

/Hankook, zdroj: youtube.com/

V rámci projektu „Design Innovation 2016“ došlo k nadviazaniu spolupráce s Univerzitou v Cincinnati s cieľom realizovať vývoj piatich futuristických koncepčných pneumatík. Výsledkom je „Magfloat“ – dopravný prostriedok na báze rozšírenia magnetických polí, „Flexup“ – umožňujúci jazdu do schodov, ako aj i-Play dvojkolesové vozidlo s flexibilnou závesnou konštrukciou. „Shiftrac“ zasa poskytuje mimoriadne vlastnosti pri jazde do zákrut, zatiaľ čo „Autobine“ dokáže automaticky pridávať alebo odoberať pneumatiky v závislosti na počte prepravovaných osôb.

Koncepčné pneumatiky výrobcu Hankook získali za svoj mimoriadny dizajn už niekoľko globálne uznávaných cien. Koncepčné pneumatiky Boostrac, HyBlade a Alpike dostali v rokoch 2015 a 2016 Cenu za Design Red Dot Luminary, iF Gold a IDEA Awards, zatiaľ čo tohtoročná cena 2017 IDEA Awards sa ušla pneumatike Flexup (bronz) a pneumatike Shiftrac (finalista).

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov