Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Rozruch v Los Angeles! Na zámorskej scéne sa objavil Mercedes-AMG Project One

V septembri pútal obrovskú pozornosť na Autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a pred Vianocami učaroval motoristickým nadšencom v Los Angeles. Superšportiak Mercedes-AMG Project One práve v týchto dňoch absolvolal vydarenú zámorskú premiéru.

Nemecká automobilka nepriviezla tento stroj cez Atlantický oceán len tak náhodou. Udialo sa tak pri príležitosti 50. výročia spolupráce Mercedes a AMG, no súčasne zohral svoju úlohu aj fakt, že zámorskí klienti tvoria 50 % všetkých lukratívnych objednávok automobilky.

Celkový výkon pohonného systému Project One presahuje 740 kW (1000 k), pričom voz disponujúci inteligentným pohonom všetkých kolies v kombinácii s osemstupňovou prevodovkou AMG SpeedShift má zvládnuť akceleráciu z pokoja na 200 km/h za menej než 6 sekúnd.


Mercedes-AMG Project One dosiahne maximálnu rýchlosť 350 km/h a ešte je schopný absolvovať jazdu v čisto elektrickom režime na vzdialenosť okolo 25 kilometrov. Cena vozu, z ktorého sa vyrobí len 275 kusov, sa pohybuje od 2,5 milióna eur. Netrápte sa, jeden z najexkluzívnejších modelov na svete bol obratom vypredaný.


V prípade tohto vozu je kapitolou samou pre seba karoséria, ktorá je výsledkom dôsledného vývoja s ohľadom na dosiahnutie čo najideálnejších aerodynamických vlastností vozu vo vysokých rýchlostiach pri zaistení čo najlepšieho chladenia pohonného systému.

Interiér vozu je potom jednoducho povedané maximálne minimalistický a samotná automobilka ho uvádza ako kokpit z monopostu Formule 1 upravený pre dve osoby. Tomu sa Mercedes-AMG Project One napokon približuje aj prevedením svojho volantu.


-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov