Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Modernizovaná Mazda6 dostala nový benzínový turbomotor.

Mazda odhalila novú vlajkovú loď na autosalóne L.A. Nová Mazda6 prináša inovácie motorov spolu s vylepšenou technológiou aktívnej bezpečnosti.

Mazda Motor Corporation predstavila dôkladne prepracovaný a vylepšený sedan Mazda6 na autosalóne v Los Angeles. Filozofia dizajnu Mazda poskytla základ pre najnovšiu verziu vlajkovej lode značky, ktorá obsahuje novú technológiu pohonu a prvotriedne detaily konštrukcie.

    

V dizajne prináša faceliftovaná “šestka” rad prvkov, ktoré sme mohli vidieť napríklad pri koncepte Vision Coupe z Tokia. Trochu sa zmenšili predné svetlomety, mriežka chladiča je teraz dominantnejšia spoločne s oveľa výraznejšie chrómovanou linkou cez celý predok auta.

Dizajnéri však zvýšili pocit kvality vo vnútri i mimo novej Mazdy6, pridávajúc zrelosť a pohodu príťažlivému vzhľadu. V interiéri nachádzame exkluzívne ozdobné prvky z japonského dreva, ktoré sa používa na tradičné hudobné nástroje a nábytok. Kabína je jednoducho elegantná a dôstojná. K dispozícii je široká škála pokročilých bezpečnostných technológií i-ACTIVSENSE, ktoré pomáhajú vodičovi identifikovať potenciálne riziká a znižovať pravdepodobnosť poškodenia alebo zranenia pri kolízii. Mazda Radar Cruise Control (MRCC) teraz môže vozidlo zastaviť a znovu pohnúť, keď sa cesta uvoľní. Nová Mazda6 disponuje aj s najnovším monitorom 360 ° View.

Hlavné novinky sa však nachádzajú pod kapotou. Mazda totiž uviedla novú motorizáciu, ktorú už používala v SUV CX-9, predávanom v USA. Ide o benzínový 2,5-litrový štvorvalec preplňovaný turbodúchadlom, ktorý bol pre Mazdu6 naladený na 183 kW/250 k a 420 Nm krútiaceho momentu. Zatiaľ ale stále nie je jasné, či sa tento agregát objaví aj vo verzii modernizovanej Mazdy6 v Európe, kde Mazda zaiaľ ponúka benzínové motory,alebo preplňované turbodiesle.

Srdcom hnacieho agregátu Mazdy6 je 2,5 litrový benzínový motor SKYACTIV-G s priamym vstrekovaním a so systémom deaktivácie valcov, ktorý hladko prepína na prevádzku so štyrmi a dvoma valecmi s cieľom ďalej znižovať spotrebu paliva v reálnom svete bez straty výkonu. Turbodúchadlový benzínový motor SKYACTIV-G 2,5T, ktorý debutoval s crossoveri SUV Mazda CX-9, bude tiež pridaný k ponuke pohonných jednotiek v Severnej Amerike.

Medzi ďalšie najvýznamnejšie exponáty Mazdy v Los Angeles je aj vysoko uznávaná Mazda VISION COUPE, štvordverový dizajnový koncept nedávno predstavený v Tokiu, ďdalej prototyp Mazda RT24-P a Mazda MX-5 “Halfie”, spojenie pretekárskeho a komerčného vozidla.

O predstavenie modernizovanej Mazdy6 pre európsky trh zatiaľ nie sú podrobnejšie informácie.

Mazda (šr)

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov