Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Stinger siaha na európske vavríny

Európske médiá zaradili novú Kia Stinger medzi najlepšie automobily za posledný rok. Nový športový sedan sa pýši výkonom, vycibrenosťou, jazdnými vlastnosťami a ovládaním.

Nová Kia Stinger bola nominovaná do užšieho výberu siedmich prestížnych vozidiel pre prestížne ocenenie European Car of the Year 2018. Model Kia Stinger kombináciou výkonu, skutočnej gran turismo jazdy a podmanivého ovládania nového rýchlostného športového sedanu už získala niekoľko ocenení. Stinger, ktorý bol uvedený v poslednom štvrťroku 2017 do predaja, je médiami vychvaľovaný pre svoju hravú manipuláciu, riadenia, vysokú rafinovanosť a mimoriadne výnimočné možnosti grand tourisma.

Artur Martinus, viceprezident pre marketing a produktové plánovanie v Kia Motors Europe, uviedol: Stinger je skutočne iný ako každé jedno vozidlo spoločnosti Kia a je pravým európskym automobilom vo svojom prevedení, a to ako v dizajne, tak v jazdnom charaktere. Je radosť vidieť spoločné úsilie našich dizajnérov a inžinierov, ktoré sú uznané najvýznamnejšími európskymi automobilovými médiami. S vrodenou kvalitou a spoľahlivosťou Kia, veríme, že Stinger bude obľúbený aj u európskych vodičov. ”

Stinger bol navrhnutý v európskom sídle spoločnosti, Kia Motors Europe, pod vedením Petera Schreyera (Chief Design Officer and President) a Gregoryho Guillauma (Senior Chief Designer). Podvozok a hnacie ústrojenstvo bolo vylepšené na pretekárskom okruhu Nürburgring a rôznych cestách okolo sveta. Stinger je tak druhý automobil značky Kia, ktorý bol nominovaný do užšieho výberu ankety Car of the Year po prvej generácii modelu cee’d v roku 2008.

Stinger je už v predaji naprieč Európou a je k dispozícii s možnosťou výberu pohonu všetkých či zadných kolies a raudy benzínových a naftových motorov. Jeho vysokovýkonný benzínový motor V6 s dvojitým turbodúchadlom s objemom 3,3 litra je doposiaľ najrýchlejšim a najvýkonnejšim produktom značky Kia. Všetky motory sú spárované s osemstupňovou automatickou prevodovkou a každý model je podporený jedinečnou 7-ročnou zárukou do 150 000 km.

Kia (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov