Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zimná dovolenka v Rakúsku

Rakúske lyžiarske regióny spájajú vysokohorské alpské zážitky s inšpirujúcim pokojom a moderné lyžovanie s malebnou zimnou krajinou. Pripravili sme pre Vás zaujímavé ponuky a želáme Vám krásnu zimu.

 
/(c)W+Ârg+Âtter&friends/ a
/(c) Andi Franke/

Pre bližšie info o možnostiach, ktoré v zimnom období ponúka neďaleké Rakúsko, navštívte túto stránku.

Zillertal: Viac ako lyžovačka!

V prvom dovolenkovom regióne v Zillertali je čo objavovať aj mimo zjazdoviek. Čakajú vás vzrušujúce zážitky na sánkarských dráhach a počas prechádzok na upravených zimných turistických chodníkoch si môžete vychutnávať prekrásnu zimnú prírodu. Po náročnom dni na zjazdovke si celá rodina najlepšie oddýchne v zážitkových kúpeľoch Erlebnistherme Zillertal. Deti budú mať určite radosť z 2 šmykľaviek, veľkého zážitkového bazéna, samostatného bazéna pre malé deti a bazéna s umelými vlnami.

 
 
/(c) Andi Franke/, 
/®SchultzGruppe/ a /(c) HZ/

Rodičia môžu „vypnúť“ a užívať si pokoj v obrovskom saunovom svete s rôznymi saunami. O množstvo zábavy a vítanú zmenu sa v prvom dovolenkovom regióne v Zillertali postarajú podujatia ako sú HochfügenNacht, týždenné preteky Zipflbob-Rennen, ohňostroje na prelome rokov, freeridingový festival Big Mountain Hochfügen, súťaž Winzer-Wedel Cup, festival dobrého jedla Skifood-Festival alebo legendárne preteky tímov lyžiarov spojených lanom.
Viac info o zimnom sne v Zillertali nájdete tu.

 
 
/(c) Zillertal Tourismus/, /(c) HZ/, /(c) W+Ârg+Âtter&friends/ a /(c) Andi Franke/

Tajné zimné tipy vo Východnom Tirolsku

Ski)Hit Osttirol je skutočným tajným tipom. Viac ako 150 km zjazdoviek čaká na dovolenkárov vo viacerých lyžiarskych strediskách a na ľadovci s jedinečnými rodinnými zľavami: deti do šesť rokov lyžujú zdarma, deti a mládež od 6 do 18 rokov zaplatia o 50 % menej. Lyžiarska škola Gradonna****s Mountain Resort s bezplatným cvičným areálom je ideálnym miestom pre deti a začiatočníkov. Rezort leží vo výške 1.350 m nad dedinou Kals a hosťom ponúka kúpeľnú časť veľkú 3000 m².


/©schultz-ski.at/

Ski in – Ski out – Ski/Hit Osttirol SUPER rezorty so 4* priamo na zjazdovke vo Východnom Tirolsku: Viac info o SUPER rezortoch so 4* priamo na zjazdovke vo Východnom Tirolsku.

 
/©schultz-ski.at/

O ich telesné blaho sa postará vynikajúca kuchyňa s regionálnymi výrobkami. V prípade ubytovania v izbe s rodičmi dostanú deti od 6 do 18 rokov 50 % zľavu. K najvyhľadávanejším adresám v Tirolsku patrí Dolomiten Residenz****s Sporthotel Sillian – rodinný rezort, ktorý sa nachádza priamo pri údolnej stanici Lyžiarskeho centra Hochpustertal. Hostia si môžu vybrať medzi spojenými izbami kategórie „Junior“ alebo „Premium“. Hotelová luxusná wellness časť Vitalresidenz Schloss Heinfels láka návštevníkov rozlohou 3.000 m².

 
 
/©schultz-ski.at/

Čarovná zima v regióne Murau-Kreischberg

V regióne Murau-Kreischberg zažijú veľkí i malí čarovnú zimnú dovolenku plnú zážitkov. Kreischberg ponúka lyžiarom zábavu na 42 kilometroch perfektne upravených zjazdoviek. Svoju obľúbenú zjazdovku si tu určite nájdu nielen začiatočníci, ale aj pokročilí. Freestyloví lyžiari si prídu na svoje vo funparku s profesionálnym personálnom. V Detskom svete s „čarovným kobercom“, vlekom pre najmenších a zvlnenou minidráhou sa najmenší zjazdári hravou formou naučia základy lyžovania.

 
/(c) TVB Murau-Kreischberg/

Malebné mestečko Murau stojí za návštevu aj v zime. Po aktívnom dni strávenom na lyžiach sa dovolenkári môžu vybrať na zimnú objaviteľskú cestu do jeho stredovekých uličiek. V zasneženej zimnej krajine regiónu Murau-Kreischberg si skvelo oddýchnete. Vďaka výborne upravenej sieti tratí sa tu ako v raji budú cítiť aj bežkári.

 
/(c) TVB Murau-Kreischberg/ a /(c) TVB Murau-Kreischberg – Michael Hebenstreit/

O nezabudnuteľné chvíle sa postarajú turistické výlety na snežniciach so sprievodcom, lyžiarske túry, korčuľovanie a sánkovačka. Večer sa môžete nechať rozmaznávať kulinárskymi špecialitami a spokojne si spomínať na deň plný dobrodružstiev.

 
/(c) Weges/ a /(c) TVB Murau-Kreischberg/

Pozvánka za zimným šťastím do Murau-Kreischberg. Viac info nájdete na tomto linku.

 

/(c) TVB Murau-Kreischberg/ a /(c) TVB Murau-Kreischberg – Schellander/

Zell am See-Kaprun

Zážitky z lyžovačky v Zell am See-Kaprun siahajú od večného ľadu vo výške viac ako 3000 metrov na Kitzsteinhornskom ľadovci až po brehy zamrznutého Zellského jazera. Táto rozprávková kulisa je domovom celej plejády zimných športov. V troch lyžiarskych oblastiach: Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe a Maiskogel si profesionáli i amatéri, rodiny s deťmi i začiatočníci prídu na svoje na 62 zjazdovkách so 138 kilometrami.

 
/(c) Faistauer Photography/

Tým, ktorí túžia po zážitkoch mimo zjazdovky, ponúka región beh na lyžiach, túry so snežnicami a na lyžiach, sánkovačku či športy na ľade. Jediná ľadovcová oblasť v Salzbursku – „Kitz“ si vás získa neprekonateľnými zjazdovkami od októbra do skorého leta, bežkárskymi traťami a vyhliadkou „Gipfelwelt 3000“. V zime 2017/18 Zell am See-Kaprun svojich návštevníkov opäť prekvapí množstvom noviniek, bohatým kultúrnym programom a vynikajúcou zábavou na snehu pre malých i veľkých.

 

/(c) Gletscherbahnen Kaprun AG/

Aktivity mimo zjazdovky

Na zjazdovkách troch lyžiarskych stredísk oblasti Zell am See-Kaprun je síce poriadne rušno, ale tento zážitkový región v Salzbursku ponúka dovolenkárom oveľa viac. Na bežkárskych tratiach môžete preskúmať okolie miest Kaprun, Bruck, Schüttdorf a Zell am See. Túry na lyžiach sú určené pre tých, ktorí chcú zvládnuť výstup sami bez vleku či lanovky a preskúmať pritom neznámy terén. Veľa trás pre lyžiarske túry, od jednoduchých po náročné, nájdete na vrchu Ronachkopf v Thumersbachu.

 
 
/(c) Schmittenh+Âhebahn AG/, /(c) Gletscherbahnen Kaprun AG/ a /(c) Tauern Spa – Zell am See-Kaprun/

Snežnice a vysokú zimnú obuv by ste si mali obuť, ak netúžite po zážitkoch na zjazdovkách, no napriek tomu si chcete vychutnávať zimnú prírodu v horách. Ak skôr hľadáte pokoj a nenáročné aktivity, vyberte sa na prechádzku po promenáde pri jazere alebo na vianočné trhy počas adventu. Čas a priestor na relax ponúkajú aj mnohé hotely s wellness časťou a kúpele Tauernspa.

 
/(c) Faistauer Photography/

Pre bližšie info o možnostiach, ktoré ponúka zimná dovolenka v Zell am See-Kaprune, navštívte túto stránku.

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov