Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Elektrická bugina rýchlejšia ako Tesla Roadster?! Pracuje sa na tom…

Vyzerá to, že svet motoristických a rýchlostných rekordov nemá konca kraja. Len niekoľko dní potom, ako Tesla Roadster šokovala smrteľníkov akceleráciou z pokoja na stovku za 1,9 sekundy, vyhlásila firma Xing Mobility z Tchaj-wanu, že ich elektromobil bude ešte rýchlejší!


Koncept buginy z mesta Taipei predstavuje auto na elektrický pohon, ktoré by malo zrýchliť z nuly na 100 km/h ešte o desatinu sekundy rýchlejšie ako spomínaná Tesla. Napokon, voz s poetickým názvom Miss R má výkon jeden megawatt!

Kvarteto nezávislých motorov má súhrnný výkon 1341 koní. Energiu im dodávajú špeciálne moduly, ktoré sa skladajú ako skladačka Lego. Každý z 98 modulov má v sebe 42 lithiových jednotiek akumulátorov vyvinutých firmou 3M. Dohromady to je teda 4116 lithiových článkov.


 

Motoristických fanúšikov však zaujímajú hlavne jazdné výkony. Na stovku zvládne auto zrýchliť za spomínaných 1,8 sekundy a za 5,9 sekundy už bugina letí rýchlosťou 200 km/h. Maximálna rýchlosť je nastavená na 270 km/h. V roku 2019 by mala firma z Tchaj-wanu vyrobiť 20 týchto vozidiel.

 -jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov