Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kia Niro s ďalším rekordom

Kia Niro už jeden zápis do Guinnessovej knihy rekordov už má. Naprieč USA dokázal tento populárny hybrid prejsť s priemernou spotrebou iba 3,7 litra benzínu na 100 kilometrov. Kolegovia z Českej republiky sa pokúsili rekord zopakovať. Ako sa im darilo?

Nebudem vás dho napínať, redaktorom vydavateľstva Autoweb sa v bežnej premávke podarilo dosiahnuť spotrebu 3,89 litra benzínu na 100 kilometrov. Test redaktori vykonali na trase: Praha – Krušovice – Loket – Karlovy Vary – Chomutov – Most – Litoměřice – Doksy – Dubá – Mělník – Praha. Za osem hodín a jednu minútu najazdili 493 kilometrov. Posádku tvorili dvaja redaktori, so sebou si zobrali aj batožinu. Počas cesty používali vozidlo štandardným spôsobom, teda vrátane klimatizácie, kúrenia a multimediálneho systému. Vo vozidle si počas jazdy nabíjali aj mobilné telefóny. Dodajme, že vozidlo nebolo nijako upravené, na štandardný tlak predpísaný výrobcom boli nahustené aj pneumatiky. Na test dohliadal oficiálny komisár agentúry Dobrý den, vďaka čomu sa  Kia Niro stala oficiálne najúspornejším hybridom v ČR.

Tento test jasne ukázal, že orientácia značky na hybridnú technológiu je správna a vedie k reálnemu znižovaniu spotreby súčasných automobilov. Zostáva nám veriť, že túto techniku Kia použije aj v iných modeloch. Dočkáme sa hybridnej verzie mimoriadne populárneho crossoveru Sportage?

Text: Peter Lacena, foto: archív

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov