Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dubajskí ropní magnáti vsadili na elektroautá Tesla

Tesla predala 200 elektrických automobilov pre dubajskú taxislužbu.

Dubaj, druhá najväčšia doménia v Spojených arabských emirátoch, sa vďaka ropne stala jednou z najbohatších krajín a má jednu z najnižších .cien pohonných hmôt na svete, Nariek tomu tu vsadili na elektrické  autá s nulovými emisiami.

Ak by ste chceli spustiť ekologickú taxislužbu – a mali by ste na to dostatok prostriedkov – elektrické autá Tesla by mohli byť dobrou voľbou. Jej dobre známe modely ponúkajú veľa priestoru pre pasažierov a rozmerný úložný priestor pre ich batožinu. Ich popularita by zas zvýšila aj profil taxislužby.

Takže možno nie je prekvapujúce, že spoločnosť Dubai Taxi Corporation si vybrala Teslu, keď šla hľadať vhodné automobily pre svoje elektrické taxíky.Služba DTC pridá do svojho vozového parku 200 elektrických vozidiel Modelu S a Modelu X.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk a Mattar Al Tayer, vedúci divízie cestnej dopravy v Dubaji, podpísali dohodu v Dubaji. Tesla  nedávno otvorila kanceláriu v Dubaji, ktorá bude koordinovať dodávku a údržbu vozového parku taxíkov.

Taxi Tesla jazdia už niekoľko rokov v Nórsku a Holandsku, a iné modely elektrických taxíkov jazdia v rôznych mestách po celom svete.

Tesla (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov