Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový model Mazda6: spoznáme najnovšiu verziu vlajkovej lode.

Mazda Motor Corporation odhalí nový model Mazda6, dôkladne prepracovaný a vylepšený sedan strednej veľkosti na svete na nadchádzajúcom autosalóne v Los Angeles (od 1. do 10. decembra).

Filozofia dizajnu Mazda založená na ľudských zdrojoch poskytla základ pre najnovšiu verziu vlajkovej lode značky, ktorá obsahuje novú technológiu pohonu a prvotriedne detaily výbavy.

Súčasťou hnacieho agregátu je 2,5 litrový benzínový motor s priamym vstrekovaním SKYACTIV-G so systémom deaktivácie valca, ktorý bezproblémovo prepína medzi prevádzkou so štyrmi a dvomi valcami. Zlepšuje to spotrebu paliva v reálnom čase bez vplyvu na výkonn. Agregát SKYACTIV-G 2.5T, preplňovaný turbodúchadlom, je benzínový motor, ktorý debutoval s modelom crossover SUV Mazda CX-9. Očakáva sa, že doplní ponuku pohonných jednotiek, ktoré Mazda ponúka v Severnej Amerike.

Pokiaľ ide o styling, dizajnéri zvýšili pocit kvality vnútri i mimo nového modelu Mazda6. Svojím vzhľadom mu pridáva zrelosť a pohodu. Nechýba ani exkluzívne ozdobné prvky z japonské dreva, používaného na výrobu tradičných hudobných nástrojov a nábytok. Interiér  je jednoducho elegantný a dôstojný.

K dispozícii je aj široký rad nových pokročilých bezpečnostných technológií, napríklad i-ACTIVSENSE, ktorý pomáha vodičovi zistiť potenciálne riziká a znižuje pravdepodobnosť kolízie, čím prináša pohodu za volantom. Mazda radar Cruise Control (MRCC) dokáže vozidlo zastaviť a znovu rozbehnúť. Nová Mazda6 dostala tiež najnovší monitor 360 ° View.

Medzi ďalšie najvýznamnejšie exponáty Mazdy v Los Angeles patrí veľmi uznávaná Mazda VISION COUPE, štvordverová dizajnová koncepcia, nedávno predstavená v Tokiu, či prototyp Mazda RT24-P a model Mazda MX-5 “Halfie.

Mazda Motor Europe (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov