Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Japonské Auto roka 2018: Suzuki Swift!

Vlajková loď značky Suzuki, nový Swift tretej generácie, zvíťazil v záverečnom kole hodnotenia nad šiestimi finalistami a vybojoval si prestížne ocenenie Auto roka.

Japonský titul Auto roka sa udeľuje od roku 1991 pre novo uvedené vozidlá vyrobené v Japonsku. Do najnovšieho 27. Ročníka, uzatvoreného 14. novembra 2017 zaradili vozidlá uvedené do predaja v období od 1. novembra 2016 do 31. októbra 2017. Titul Auto roka pre Suzuki už v Japonsku získali: WagonR (1993), WagonR a WagonR Stingray (2008), Swift (2005 a 2010) a Hustler (2014), Alto a Alto Lapin (2015).

„Swift ponúka rad modelov a rôznych vyhotovení pre širokú škálu užívateľov. Nechýba ani Swift Sport so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, ktorý má vynikajúce jazdné vlastnosti a ovládateľnosť, v ponuke je tiež variant vyhotovený ako hybrid,“ zdôraznila  po udelení titulu Auto roka 2018 pre značku Suzuki Japonská asociácia automobilového výskumu a novinárov (Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan – ARJ), podľa ktorej je Swift priateľský kompaktný automobil s citlivou odozvou pri riadení a dobrým ovládaním, ktorý má športový štýl a vynikajúce jazdné výkony pri priaznivých nákladoch na nadobudnutie a prevádzku. Poháňa ho motor 1,2-l DUALJET s odstupňovanými výkonovými parametrami, vrátane hybridného variantu, či s preplňovaným jednolitrovým motorom s priamym vstrekovaním. Prednosťou vozidla je aj ľahká a pevná platforma HEARTECT novej generácie.

Japonskou asociáciou automobilového výskumu a novinárov (ARJ) bol popri automobiloch Suzuki spomedzi lídrov automobilizmu ocenený ako Osobnosť roka riaditeľ a prezident značky Suzuki Osamu Suzuki.

(šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov