Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Iveco Stralis X-WAY

Nový Stralis X-WAY: úplne nový rad vozidiel pre stavebnú logistiku a mestské služby, v ktorom sa spájajú preslávený podvozok Trakker, terénne schopnosti s najlepším užitočným zaťažením vo svojej triede, maximálna výkonnosť na cestách a palivová účinnosť.

Značka IVECO uviedla na trh Stralis X-WAY, úplne nový rad vozidiel špeciálne skonštruovaný pre výjazdy spojené so stavebnou logistikou a výjazdy v mestách. Spájajú sa v ňom najlepšia palivová účinnosť a bezpečnostné technológie značky IVECO s preslávenou terénnou robustnosťou najodolnejších vozidiel, čo zabezpečuje vysokú produktivitu pri vynikajúcich celkových nákladoch na vlastníctvo.

     

Najlepšie užitočné zaťaženie v odvetví

Nový Stralis X-WAY ponúka najlepšie technológie značky IVECO na zvyšovanie palivovej účinnosti a zlepšenie jazdy na cestách vrátane patentovanej technológie Hi-SCR, ktorá sa zaobíde bez regenerácie pri parkovaní a otvára nové možnosti s mimoriadne nízkou pohotovostnou hmotnosťou vo verzii Super Loader. Podľa skúšok UTAC váži iba 8 845 kg, vďaka čomu ponúka najvyššie užitočné zaťaženie v segmente. Dokáže odviezť o 355 kg ťažší náklad ako najlepšie vozidlo s certifikáciou UTAC, vďaka čomu prináša finančnú výhodu vo výške až 23 500 eur ročne. Neprekonateľná modularita a dizajn orientovaný na výjazdy prinášajú rozsiahlu ponuku vozidiel a zákazníkom umožňujú prispôsobiť si vozidlo konkrétnym potrebám bez akýchkoľvek kompromisov.

A so špičkovou technológiou pohonu na zemný plyn od spoločnosti IVECO prináša dodatočnú environmentálnu výhodu v spojení s užitočným zaťažením a výkonnosťou modelového radu – výhodu pri stavebnej logistike v centrách miest s obmedzením vjazdu pre vozidlá so vznetovým motorom a na staveniskách s nonstop výstavbou a obmedzením hluku.

Extrémna flexibilita

Nová ponuka posúva modulárny prístup do extrémov a ponúka možnosť výberu zo zostáv, ktoré sú presne prispôsobené konkrétnym požiadavkám každého výjazdu bez akýchkoľvek kompromisov. Ide o kľúčový faktor vo vysoko špecializovanom sektore, kde je transformácia skôr pravidlom ako výnimkou a kde sa požiadavky líšia v závislosti od konkrétnej krajiny: Stralis X-WAY s extrémnou flexibilitou prináša dokonalú odpoveď na širokú škálu veľmi odlišných výjazdov – od ľahkého vyklápača až po miešačku. Stralis X-WAY dvíha latku v oblasti výjazdov súvisiacich so stavebnou logistikou a mestskými službami s najvyšším užitočným zaťažením v tomto segmente: verzia Super Loader na podvozku 8×4 vyvinutom pre miešačky posúva užitočné zaťaženie pre zákazníka do nových výšin.

Nezávislý certifikačný orgán UTAC testoval toto vozidlo na podvozku 8×4 v prevádzkových podmienkach so špičkovými 9-litrovými motormi IVECO Cursor 9 s výkonom 299 kW/400 konských síl a nameral pohotovostnú hmotnosť 8 845 kg.

Rôzne konfigurácie prinášajú maximálnu flexibilitu

Široká ponuka dvoj- a štvornápravových modelov s trojnápravou vo verzii 8×4; ťahač s návesom a pevné nákladné vozidlo, široká paleta motorizácie, prevodovka a pohony prídavných agregátov Multipower vrátane nového sendvičového pohonu prídavných agregátov s krútiacim momentom až 2 450 Nm, tri motory (Cursor 9, Cursor 11, ktorý je novinkou pri verziách 6×4 a 8×4 a Cursor 13) a tri prevodové ústrojenstvá (manuálna prevodovka, automatická prevodovka Allison a 12- alebo 16-rýchlostná automatizovaná prevodovka ZF Hi-Tronix) ponúkajú širokú škálu možností.

Stralis X-WAY sa ponúka v troch konfiguráciách podľa potrieb každého zákazníka – v závislosti od rozsahu jazdy v teréne: On set up (konfigurácia na cesty) má všetky cestné vlastnosti modelu Stralis, ktorými sú najlepší výhľad a prístup do kabíny – odteraz aj na viacnápravových verziách, Off set up (konfigurácia do terénu) dosahuje vysoké parametre mobility, ktoré sú potrebné na úplné splnenie podmienok homologácie pre jazdu v teréne. On+ je stredná konfigurácia pre zákazníkov, ktorí vyžadujú najpriaznivejšiu kombináciu pre jazdu na cestách a v teréne.

Legendárny robustný podvozok a systém hi-traction

Vo vozidlách Stralis X-WAY sa spájajú moderné technológie pre jazdu na cestách s presláveným podvozkom terénnych vozidiel IVECO, ktorý sa stal porovnávacím meradlom robustnosti v odvetví. Hravo si poradí s terénnymi úsekmi výjazdu vďaka výbave, ako je nový hydrostatický pohon HI-TRACTION, ktorý zabezpečuje zvýšenú hydraulickú trakciu predných kolies v prípade potreby a zvyšuje stabilitu vozidla a bezpečnosť vodiča v náročnom teréne.

Nová ponuka posúva modulárny prístup do extrémov a ponúka možnosť výberu zo zostáv, ktoré sú presne prispôsobené konkrétnym požiadavkám každého výjazdu bez akýchkoľvek kompromisov. Ide o kľúčový faktor vo vysoko špecializovanom sektore, kde je transformácia skôr pravidlom ako výnimkou a kde sa požiadavky líšia v závislosti od konkrétnej krajiny: Stralis X-WAY s extrémnou flexibilitou prináša dokonalú odpoveď na širokú škálu veľmi odlišných výjazdov – od ľahkého vyklápača až po miešačku.

Úplne nové ponúkajú najnižšiu spotrebu paliva a emisie co2 na trhu

Od prvého štvrťroku 2018 bude nový Stralis X-WAY dostupný s úplne novými pneumatikami MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™, ktoré boli vyvinuté pre dopravcov vykonávajúcich rôzne výjazdy. Tieto nové pneumatiky ponúkajú najnižšiu spotrebu paliva a emisie CO2 na trhu bez zhoršenia iných výkonových parametrov, ako sú trvanlivosť, bezpečnosť, oprava drážok a protektorovanie.

Pneumatiky MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ umožňujú dopravcom znížiť spotrebu paliva o 0,9 l / 100 km a emisie CO2 o 2,4 tony na každých 100 000 km v porovnaní s pneumatikami MICHELIN X MULTIWAY 3D.

Špičkový komfort

Modulárny prístup vozidla Stralis X-WAY sa dotýka aj kabíny, vďaka čomu si môžu zákazníci vybrať taký model, ktorý najlepšie vyhovuje druhu výjazdov a času strávenému na cestách: krátku kabínu s nízkou strechou AD (Active Day), kabínu Sleeper Cab AT (Active Time) s nízkou alebo strednou strechou a maximálny komfort – kabínu Hi-Way Sleeper Cab, ktorá získala ocenenie Truck of the Year 2013 a je navrhnutá poskytovať vodičovi maximálny komfort pri diaľkových výjazdoch na cestách. Vodiči sa budú cítiť rovnako pohodlne a bezpečne na dlhších cestných úsekoch aj pri kratších jazdách v teréne pri vyzdvihovaní alebo doručovaní nákladu na stavenisko.

Stralis X-WAY ponúka vynikajúce celkové náklady na vlastníctvo a najlepšie technológie značky IVECO na zvyšovanie palivovej účinnosti a zlepšenie jazdy na cestách vrátane patentovanej technológie Hi-SCR.

IVECO (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov