Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler čaká rekordný rok

Počas tretieho štvrťroku 2017 dosiahol koncern Daimler oproti rovnakému vlaňajšiemu obdobiu rekordný nárast odbytu na 824,1-tisíca osobných a úžitkových motorových vozidiel (+9 %) a obratu na 40,8 miliardy eur (+6 %).

Zisk koncernu pred zdanením a úrokmi predstavoval 3,5 (vlani 4,0) miliardy eur – pri hospodárskom výsledku 2,3 (vlani 2,7) miliardy eur. Za celý rok 2017 očakáva Daimler výrazné zvýšenie odbytu a obratu nad úroveň predchádzajúceho roka.

Prvý v prémiovom segmente

„Daimler je na ceste úspechu a so značkou Mercedes-Benz je na prvom mieste v prémiovom segmente. Preto nastal správny čas, keď zo silnej pozície môžeme overiť, či sa dokážeme ešte zlepšiť a dosiahnuť vedúcu pozíciu, z ktorej aj v budúcnosti budeme môcť rozhodujúcim spôsobom a úspešne formovať automobilovú éru.“ Konštatoval Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars.

K doteraz najvyššiemu štvrťročnému odbytu prispeli všetky automobilové divízie Daimleru, najmä divízia Mercedes-Benz Cars, ktorá medzičasom pokračovala v päťdesiatich piatich rekordných mesiacoch v rade za sebou, pričom v treťom štvrťroku tohto roku dodala 597,3-tisíca automobilov (+6 %), ako aj divízia Daimler Trucks, ktorej odbyt sa výrazne zvýšil na 126,6-tisíca vozidiel (+30 %).

V treťom štvrťroku 2017 vynaložil Daimler 1,5 miliardy eur na hmotné investície, pričom výdavky na výskum a vývoj dosiahli 2,3 miliardy eur. Z toho najviac: 1,7 miliardy eur poskytol pre divíziu Mercedes-Benz Cars.

Daiamler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov