Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kompaktné automobily Mercedes-Benz už predali viac ako 5 555 555 krát!

Mercedes-Benz Trieda A oslavuje tento mesiac svoje dvadsiate výročie. 18. októbra 1997 bola prvá A-trieda dodaná zákazníkovi v závode v Rastatte.

Nasledovali ju viac ako tri milióny. Príťažlivý model nielenže vytvoril segment kompaktných áut v spoločnosti Mercedes-Benz, ale spustil aj skutočný úspech. Koniec koncov, viac ako 5555555 zákazníkov si zvolilo automobil Triedy A, Triedy B, CLA, CLA Shooting Brake alebo GLA. Zatiaľ čo prvé generácie boli pre kupujúcich obzvlášť obľúbené najmä z dôvodu ich funkčnosti, nová generácia kompaktných automobilov je od roku 2011 presvedčivá vo viacerých ohľadoch, a to najmä športovým dizajnom. Významne to prispelo k zmene obrazu spoločnosti Mercedes-Benz. Kupujúci kompaktného auta značky s hviezdou omladli. Európski vodiči Triedy A sú v priemere o 13 rokov mladší než v roku 2011.

Aj v Číne má tretina zákazníkov Triedy A menej ako 30 rokov. A úspech pokračuje: v budúcnosti bude mať v segmente kompaktných áut v Mercedes-Benz osem modelov. V tomto roku poskytla automobilka Mercedes-Benz náhľad. V apríli 2017 bol predstavený Showcar Concept A Sedan na autosalóne v Šanghaji. A Mercedes-Benz predstavil koncept EQA na tohtoročnej IAA ako elektrickú mobilitu v segmente kompaktných áut.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov