Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Bike Open Tour 2017 mala rekordnú účasť

Na tohtoročnej, štvrtej sérii najprestížnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku Škoda Bike Open Tour 2017 štartovalo až 5 157 pretekárov. Je to o vyše 10 percent viac ako vlani a takmer o 50 percent viac, ako v roku 2014, keď sa seriál organizoval prvýkrát.

Pretekárov na šiestich podujatiach série povzbudzovalo vyše 17 000 fanúšikov horskej cyklistiky – séria tak každým rokom získava väčšiu popularitu. Celkovým víťazom Škoda Bike Open Tour 2017 sa stal Karel Hartl. Jeho štvrtý triumf za sebou predstavuje pre ostatných pretekárov výzvu do jubilejného piateho ročníka v roku 2018. Výsledky všetkých pretekov aj celkové výsledky sú k dispozícii na stránke www.welovecycling.sk/sbot.

Spojenie cyklistiky so značkou ŠKODA siaha hlboko do minulosti, až ku vzniku samotnej automobilky. Bohatá úspešná história mladoboleslavskej automobilky sa začína písať v roku 1895, keď začala výrobu práve bicyklami. Od roku 2004 je ŠKODA partnerom a dodávateľom oficiálnych automobilov na najpopulárnejších cyklistických pretekoch sveta – Tour de France. Na legendárnej Tour zastrešuje aj jeden z dresov pre individuálne hodnotenie cyklistov – od roku 2004 bola partnerom bieleho dresu, od roku 2015 podporuje prestížny zelený dres. ŠKODA AUTO je oficiálnym partnerom zeleného dresu pre najlepších špurtérov aj na pretekoch okolo Španielska La Vuelta, ktoré podporuje od roku 2011.

ŠKODA je dlhodobým stabilným podporovateľom a partnerom aj slovenskej cyklistiky. Aktívne podporuje najväčšie domáce podujatie v cestnej cyklistike Okolo Slovenska. V  roku 2015 sa ŠKODA stala novým partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku Parasport24 Tour. Spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko zároveň sedem rokov podporovala cyklistu Petra Velitsa, ktorý počas svojej kariéry získal tri tituly majstra sveta v tímovej časovke a je jedným z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska.

ŠAS (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov