Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Expresívne výkonný a kultivovaný: Mercedes-AMG G 65 Final Edition

Pri príležitosti ukončenia výroby modelu Mercedes-AMG G 65 (kombinovaná spotreba paliva: 17 l/100 km, kombinované emisie CO2: 397 g / km) ponúka AMG exkluzívnu finálnu edíciu. Je obmedzená na 65 exemplárov.

Obzvlášť expresívna finálna verzia odráža úspešnú históriu najsilnejšej off-roaderovej sérii na svete. Viac než každý treti predaný model Triedy G pochádzal od AMG. Finálna edícia modelu G 65 je teraz k dispozícii za 310 233 eur.

   

Šesťlitrový motor V12 s výkonom 463 kW (630 k) je dokonalou pohonnou jednotkou. S maximálnym krútiacim momentom 1 000 Nm pri 2 300-4 300 otáčkach ponúka jedinečnú kombináciu dynamiky a jazdnej kultúry. Zrýchlenie z nuly na 100 km/h dosiahne za 5,3 sekundy, maximálna rýchlosť je 230 km/h (elektronicky obmedzená).

Pohonný agregát V12-Biturbo je s jeho silným zvukom nepochybne vrcholom dlhého úspechu motorov s vnútorným spaľovaním a prichádza s množstvom nových technických detailov. Okrem turbodúchadla s dvojitým výfukovým systémom je to aj viacnásobné zapaľovanie s dvanástimi dvojitými zapaľovacími cievkami. Výsledok: optimálne spaľovanie, maximálna účinnosť, vynikajúci chod motora a výkon. Automatická prevodovka AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G TRONIC využíva prenos výkonu na všetky štyri kolesá.

Výrazný exteriér a vysokokvalitný interiér

Dynamický vonkajší dizajnu modelu G 65 Final Edition zdôrazňujú 21 palcové zliatinové kolesá s dvojitými lúčmi, striebro brzdových strmeňov a športový vzhľad AMG. Ďalšie prvky, ako ochrana proti podbehnutiu, ozdobné časti v nárazníku, ráfiky, vonkajšie zrkadlá a náhradné zakryté koleso. Mriežka chladiča je tvorená čiernou mriežkou a bronzovo matným lakovaným okrajom

Exkluzívny balík v koži designo leather nappa s uhlíkovým vzhľadom a ozdobnými švami svetlo hnedej farby na stranách sedadla skrášľujú interiér. Jazda je mimoriadne pohodlná vďaka komfortnému sedadlu vodiča, vrátane klimatizácii sedadiel pre vodiča a spolujazdca.

Veľká svetlá výška tvorí základ pre vynikajúce terénne vlastnosti modelu Mercedes-AMG G 65 a pre jeho horolezeckú schopnosť stúpať až do 80% sklonu.

Terénna legenda od roku 1979

Trieda G je od roku 1979 špičkovým modelom medzi luxusnými terénnymi vozidlami. To je nielen zďaleka najdlhšie sériovo vyrábaný model osobného vozidla v dejinách  automobilky Mercedes-Benz, ale aj dedko všetkých SUV s hviezdou, ktoré majú vo svojom názve veľké G. Model G 65 Final Edition, podobne ako celá séria vyrábaná v závode v Grazi, sa prevažne vyrába charakteristickým spôsobom manufaktúry.

Už v roku 1979 spoločnosť AMG uviedla na trh model G. V roku 1999 nasleduje G 55 AMG. Jeho 5,5-litrový vidlicový osemvalec mal výkon 260 kW/354 koní a vysoký krútiaci moment 525 Nm od 3000 otáčok za minútu. Mal trojventiovú technológiu s dvojitým zapaľovaním. G 55 AMG bol k dispozícii s krátkym a dlhým rázvorom a aj ako kabriolet.

V roku 2012 sa rozšírila modelová paleta. Pri komplexnej inovácii dostala Trieda G úplne nový exteriér. Aj vývojári z Affalterbachu výrazne prispeli a poslal model G 65 AMG do pretekov o priazeň zákazníkov. Prinesol všetko, o čom snívajú fanúšikovia tejto ikony off-roadov, túžiaci po výkonoch – napríklad 6,0-litrový 12-valcový motor. S tisíckou Newtonmetrov sa model G 65 AMG stal najvýkonnejším sériovým terénnym vozidlom na svete. „G“ sa stala špičkovou modernou legendou, ktorá sa odvtedy teší rastúcej základni fanúšikov.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov