Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Auto už 70 rokov vyrába v Kvasinách

Vozidlá ŠKODA opúšťajú výrobnú linku v Kvasinách už od roku 1947. Viac než 8 000 zamestnancov v súčasnosti vyrába približne 1 000 vozidiel denne.

Na začiatku roku 2017 bolo v závode v Kvasinách vyrobené dvojmiliónte vozidlo značky. „Kvasiny sú špičkovým závodom s dlhou tradíciou a vynikajúcimi a vysoko kvalifikovanými zamestnancami,“ zdôraznil Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto pre výrobu a logistiku. „Ako dôležitý výrobný pilier prispieva náš závod v Kvasinách významne k dosiahnutiu výrobných cieľov definovaných v našej stratégii 2025. V nasledujúcich rokoch sa tu ročný objem výroby bude naďalej zvyšovať. Za týmto účelom do tejto lokality významne investujeme a z Kvasin vytvárame kompetenčné centrum pre výrobu vozidiel nielen kategórie SUV,“ dodal Oeljeklaus.

Už od roku 1934 sa vo východočeskom výrobnom závode vyrábajú automobily, o 13 rokov neskôr začala automobilka ŠKODA v Kvasinách výrobu vozidla Škoda Superb – už vtedy bol vlajkovou loďou značky. V nasledujúcich rokoch tu okrem iného vznikli modely Felicia (1958 – 1964), 110 R Coupé (1970 – 80), PICK-UP (1995 – 2001), prvá a druhá generácia modelu Superb, Škoda Roomster Alebo Škoda Yeti. V súčasnosti zažíva závod Škoda Auto v Kvasinách najväčšiu modernizáciu a rozšírenie vo svojej histórii. V rámci SUV-ofenzívy, ktorá začala s modelom Škoda KodiaQ, bude výrobca investovať okolo sedem miliárd korún do modernizácie výrobných procesov. V nasledujúcich rokoch sa výrobná kapacita zvýši na viac ako 300 000 vozidiel ročne. V súčasnosti sa tu vyrábajú modely Škoda Superb, Škoda KodiaQ a nové kompaktné SUV Škoda Karoq. Závod v Kvasinách vyrába tiež SUV SEAT Ateca.

Škoda Média Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov