Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


TCR na novej trati v Číne

Zbrusu nová čínska pretekárska dráha hostí udalosť: 17. a 18. preteky medzinárodnej série TCR na okruhu Zhejiang, Čína – 7. a 8. októbra 2017

Trať sa nachádza v regióne Kenyan neďaleko mesta Shaoxing a je vzdialená 50 km od medzinárodného letiska Xiaoshan pri hlavnom meste Hangzhou provincie Zhejiang, ktoré je jedeným z najrýchlejšie rastúcich regiónov Číny z hľadiska rastu hospodárskeho rozvoja a technológií.

Okruh Zhejiang, koncipovaný spoločnosťou Apex Circuit Design, bol slávnostne otvorený koncom minulého roka. Pri celkovej dĺžke 3,2 kilometra jej hlavná trať získala hodnotenie FIA stupeň 2; má 16 zákrut s rôznymi uhlami a smermi a má 22-metrový výškový rozdiel medzi najnižšími a najvyššími bodmi.

Fanúšikovia budú môcť sledovať na internete celé preteky TCR International Series v Zhejiang na www.tcr-series.com a www.tcr-series.tv podľa nasledujúceho časového harmonogramu:

Sobota, 10:00/10:30 – TCR International, voľný tréning 1

Sobota, 12:00-12:30 – TCR International, voľný tréning 2

Sobota, 15:30/16:05 – TCR International, kvalifikácia (Q1 + Q2),

Nedeľa, 14:30 – TCR International, preteky 1

Nedeľa, 16:05 – TCR International, preteky 2

všetky časy: GMT +8

Tarquini a Menu s novým modelom i30 N TCR

Jednou z hlavných udalosti TCR International Series v Zhejiangu bude nový Hyundai i30 N TCR; prináša najnovší krok v technickom vývoji automobilu Hyundai Motorsport, ktorý už prešiel rozsiahlym testovacím programom.

Dve autá i30 N TCR budú riadené talianskym BRC Racing Teamom a na nich budú jazdiť dvaja veľmi skúsené esá pretekov Touring Car – bývalý majster sveta, Európy a Británie Gabriele Tarquini a Alain Menu, dvojnásobný britský šampión.

Manažér automobilky Hyundai Motorsport Andrea Adamo povedal: „Detekcia modelu i30 N TCR v medzinárodných pretekoch TCR je dôležitým krokom pre všetkých, ktorí sa podieľajú na projekte. Máme pocit, že sme pre túto kategóriu vytvorili konkurenčné vozidlo, ale bude to prvýkrát, čo ho priamo porovnáme s inými autami. Našim zámerom nie je zapojiť sa do veľmi vyrovnaného boja o body. Namiesto toho sa na okruhu Zhejiang sústredíme na pokračovanie našej vývojovej práce počas pretekového víkendu.“

Tarquini poznamenal: „Okruh Zhejiang je veľmi odlišný od tratí v Európe, kde sme testovali nový hyundai. Je to relatívne pomalý okruh s množstvom technických častí, takže budeme musieť pracovať na nastavení vozidla. To je všetko súčasť našej vývojovej práce, ale aj príležitosť preukázať konkurencieschopnosť nášho automobilu. To sú naše víkendové ciele.“ Alain Menu dodal: „Z testovania, ktoré som dokončil, sa je i30 N TCR veľmi silný. Ako jazdec chcem využiť veľmi dobrú príležitosť ukázať výkonnosť nášho auta v súboji s ostatnými na štarte. Musíme si však uvedomiť, že počas víkendu sa musíme sústrediť predovšetkým na pokračovanie vývoja modelu i30 N.“ Autá Hyundai budú mať dočasný homologizačný formulár a preto nebudú oprávnené získať body.

Posledný šprint bitky o titul

Predposledné preteky sezóny v Číne budú aj zčiatkom finálneho šprintu v boji o tituly TCR International Series.

Na korunu majstrov chcú siahhnuť štvorica sokov: 18-ročný maďarský pretekár Attila Tassi (M1RA Honda Civic) je na prvom mieste s 179 bodmi, v porovnaní s Jean-Karlom Vernayom (Leopard Racing Volkswagen Golf GTI) vedie iba o dva body.

Šampión z rokov 2015 a 2016 Stefano Comini (Comtoyou Racing Audi RS3 LMS) je na treťom mieste s odstupom iba 14 bodov od vedúceho pretekára, zatiaľ čo spoluhráč Tassiho Roberto Colciago má odstup ďalších 20 bodov.

V konečnom dôsledku je v stávke ešte 110 bodov.Matematicky povedané, dáva to nádej ešte niekoľkým ďalším pretekárom. Najlepšie šance majú Pepe Oriola (110 bodov) a Dušan Borković (108). Maťo Homola je v tabuľke najlepších na 9. mieste so ziskom 76 bodov.

Po pretekoch v Burirame si tím M1RA vybudoval zisk 93 bodov v klasifikácii tímov pred Lukoil Craft-Bamboo Racing (382 proti 289 ), kým tím Leopard Racing je v súčasnosti tretí (247 bodov). Avšak s 190 ponúkanými bodmi za posledné dve preteky je všetko možné… Situácia je podobná aj v klasifikácii “Model roka”, ktorú vedie Honda Civic s 451 bodmi pred vozidlom Volkswagen Golf GTI (355) a SEAT León (335) .

V boji o posledné body  International Series TCR 2017 padne teda verdikt 8. októbra na okruhu Zhejiang, Čína, alebo 18. novembra na Dubaj Autodrome v Spojených arabských emirátoch.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov