Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Puristický doplnok do rodiny 911: nová Carrera T

Modelom 911 Carrera T oživuje Porsche puristickú koncepciu rodiny modelu 911 T z roku 1968: nižšia hmotnosť, kratšie prevodové pomery z manuálnej prevodovky a pohon zadných kolies s mechanickým uzáverom diferenciálu pre vyšší výkon a intenzívne potešenie z jazdy.

Model 911 Carrera T – u automobilov Porsche, “T” znamená Touring – sa môže tiež pochváliť niekoľkými novými prvkami vybavenia, ktoré nie sú k dispozícii pre Carrera 911, vrátane štandardného športového podvozku PASM, zníženého o 20 mm, s optimalizovaným balíkom Sport Chrono s nižšou hmotnosťou, skrátenou radiacou pákou a sedadlami Sport-Tex. Ovládanie zadnej nápravy, ktoré nie je k dispozícii pre model Carrera 911, je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo pre Carrera T 911.

    

So športovou kondíciou

Každý aspekt vybavenia modelu 911 Carrera T je navrhnutý tak, aby optimalizoval športovú kondíciu a mal ľahkú konštrukciu: Zadné okno a zadné bočné okná sú vyrobené z ľahčeného skla. Absorbcia zvuku bola do značnej miery zlepšená. Zadné sedadlá boli vynechané spolu s Porsche Communication Management (PCM), hoci obe sú stále k dispozícii na požiadanie bez dodatočných nákladov. Výsledok ľahkých konštrukčných opatrení: Pri nenaloženej hmotnosti 1 425 kilogramov je dvojmiestny model o 20 kilogramov ľahší ako 911 Carrera s porovnateľným vybavením.

    

Športový dizajn a jedinečný vzhľad

Vzhľad modelu 911 Carrera T zdôrazňuje emocionalitu a má športové vyžarovanie. Časti tela karosérie a kolesá fungujú ako jasné rozlišujúce prvky. Vpredu má model 911 Carrera T aerodynamicky optimalizovaný okraj predného spojlera a vonkajšie zrkadlá Sport Design majú farbu Agate Grey Metallic. Z boku je nový model ľahko rozpoznateľný vďaka svojim 20-palcovým kolesám Carrera S v titánovej šedej farbe. Logá “911 Carrera T” predstavujú ďalšiu charakteristickú vlastnosť. Zadný pohľad je charakterizovaný lamelami v zadnej mriežke veka, logom Porsche, modelovým označením “911 Carrera T” v Agate Grey a štandardným športovým výfukovým systémom s centrálne umiestnenými koncovkami výfuku v čiernej farbe.

Puristická interiérová koncepcia a nový interiérový balík

Priestor pre cestujúcich má tiež športový a puristický vzhľad. Vodič má čierne, štvorsmerné elektricky nastaviteľné športové sedadlo, zatiaľ čo opierky hlavy zdobí logo “911”. Na kožou potiahnutom športovom volante GT je prepínač režimov, ktorý umožňuje štandardne vodičovi vybrať rôzne jazdné programy. Skrátená radiaca páka je exkluzívne určená pre vozidlo 911 Carrera T. Dekoratívne obloženia na palubnej doske a dverách sú čierne. Novinkou je interiérový balík T, ktorý vytvára ešte športovejší vzhľad s kontrastnými farbami Racing Yellow, Guards Red alebo GT Silver.

Zlepšený pomer hmotnosti k výkonu a zvýšený výkon

Šesťvalcový plochý motor s objemom 3 litre a dvojitým turbodúchadlom generuje výkon 272 kW (370 koní) a maximálny krútiaci moment 450 Nm, ktorý je k dispozícii medzi 1750 až 5 000 otáčkami za minútu. Pomer hmotnosti a výkonu bol vylepšený na 3,85 kg/k, čo zabezpečuje vyšší výkon a rýchlejšie dosiahnutú dynamiku jazdy. Model 911 Carrera T akceleruje z nuly na 100 km/h za 4,5 sekundy – o 0,1 sekundy rýchlejšie ako 911 Carrera Coupé. Nový model dosiahne hranicu 200 km/h za púhych 15,1 sekundy. Porsche 911 Carrera T vykazuje kombinovanú spotrebu 9,5 – 8,5 l/100 km. Emisie CO2 215 – 193 g/km.

Ponuka vozidla s dvojitou spojkou Porsche (PDK) je u modelu Carrera T k dispozícii aj ako voliteľná výbava, takže vozidlo dosiahne rýchlosť 100 km/h za 4,2 sekundy a rýchlosť 200 km/h za 14,5 sekundy. Obidve varianty prevodovky umožňujú dosiahnuť maximálnu rýchlosť nad 290 km/h.

Model 911 Carrera T bude k dispozícii od januára 2018.

Porsche (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov