Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Niet úniku – Nissan LEAF prichádza z troch kontinentov!

V USA a Spojenom kráľovstve sa rozbehne výroba nového modelu Nissan LEAF.

Spoločnosť Nissan Motor Co., Ltd. v rámci upevňovania svojej pozície špičky v oblasti elektromobilov s nulovými emisiami plánuje naplno spustiť výrobu nového Nissanu LEAF. Výroba sa rozbehne do konca kalendárneho roka 2017 v montážnom závode spoločnosti Nissan v meste Smyrna (Tennessee) a v závode divízie Nissan Motor Manufacturing Ltd. v britskom Sunderlande.

Nová generácia svetovo najpredávanejšieho elektromobilu sa tak okrem továrne v japonskej Oppame rozbehne ešte v ďalších dvoch závodoch.

„Sme pyšní, že Nissan LEAF vyrábame už v troch továrňach po celom svete,“ hovorí Fumiaki Matsumoto, výkonný viceprezident spoločnosti Nissan Motor Co., Ltd. pre výrobu a riadenie dodávateľského reťazca. „Vďaka svojim početným pokročilým technológiám sa Nissan LEAF stal ikonou projektu Inteligentnej mobility Nissan. Zamestnanci tovární v Oppame, Smyrne i Sunderlande sú pokračovaním výroby najpopulárnejšieho elektromobilu na svete nadšení.“

Spoločnosť Nissan odhalila nový Nissan LEAF – model s dlhším dojazdom, pokročilými technológiami a novým, dynamickým dizajnom. Nový Nissan LEAF sa začne predávať 2. októbra v Japonsku. V ďalších mesiacoch sa predaj rozbehne i v USA, Kanade a Európe.

Výroba predchádzajúcej generácie modelu Nissan LEAF sa začala v továrni v Oppame v roku 2010. Továrne v Smyrne a Sunderlande vyrábajú tento model od roku 2013. Akumulátory modelu Nissan LEAF sa i naďalej budú vyrábať v Smyrne, Sunderlande a v japonskej továrni Zama.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov