Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dosť bolo smradu! Prichádzajú motocykle TVS.

TVS plánuje priniesť na trh nové elektrické ekologické motocykle a skútre v Indii.

Indický výrobca dvojkolesových vozidiel TVS Motor Company vyvíja elektrické motorky a plánuje ich uviesť na indický trh. Tieto informácie odhalil výkonný riaditeľ spoločnosti TVS. Spoločnosť založená v meste Chennai takto chce využiť svoje predchádzajúce skúsenosti v oblasti elektrickej mobility.

   

Aniruddha Haldar, viceprezidentka marketingu motocyklov a skútrov TVS uviedla, že spoločnosť má záujem o elektrický segment. Tiež povedala, že elektrická mobilita bude v budúcnosti významná.

Keď už hovoríme o časovom rámci pre spustenie elektrických dvojkolesových vozidiel, Haldar povedala: “Budeme čoskoro na trhu.” Nepovedala však žiadne podrobnosti o produktoch, ale zdôraznila, že TVS plánuje čoskoro zaviesť predaj elektrických skútrov aj motocyklov.

Predaj elektrických motocyklov na indickom trhu je zatiaľ veľmi nízky s 15 000 až 20 000 predanými kusmi ročne v porovnaní s 1,7 milióna benzínovými motocyklami. Vysoká cena je hlavným dôvodom pre takéto čísla.

Všetko ale nasvedčuje podľa dobre informovaných kruhov, že TVS plánuje vstúpiť do elektrického dvojkolesového segmentu a je v procese vývoja nových produktov. Aj spoločnosť Bajaj Auto vyvíja svoj nový produkt pod novou značkou Urbanite. S niekoľkými spoločnosťami, ktoré chcú vstúpiť do elektrického segmentu, môže India získať náskok pri zavádzaní cenovo prístupných ekologických dvojkolesových vozidiel na trh.

DriveSpark (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov