Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2017: Opel predstavuje "motel na kolesách" – svetová premiéra Vivaro Life

Len nedávno boli avizované nové osobné verzie Tourer a Combi+ modelu Opel Vivaro a duo sa už onedlho rozšíri na trio, keď bude mať na frankfurtskom autosalóne IAA (14. až 24.9.2017) premiéru multifunkčný kempingový model Vivaro Life a Vivaro Tourer. Všetky tri novinky majú jedno spoločné: prvotriedne vybavenie a komfort približujúci sa osobnému automobilu, variabilnú konfiguráciu sedadiel, ako aj inovatívne technológie a asistenčné systémy. Okrem toho Life a Tourer potešia aj oko svojimi dynamickými a elegantnými prvkami dizajnu.

Nový Vivaro Life: Multifunkčný van na voľný čas s možnosťou prenocovania

Nový Vivaro Life je ideálny kempingový a rekreačný automobil. Jeho majiteľ môže kedykoľvek jednoducho vyraziť na dlhší výlet – a to aj keď je spojený s prenocovaním. Vďaka inteligentnému a flexibilnému vybaveniu interiéru sa Vivaro Life perfektne hodí na kempingovú cestu s celou rodinou alebo na spontánnu víkendovú cestu pre dvoch. V druhom rade sú štandardne otočné samostatné sedadlá, pohyblivá zadná lavica, namontovaná na koľajničkách, sa dá za niekoľko sekúnd zložiť na pohodlné lôžko. Tým vznikne útulný priestor na prenocovanie s najlepším komfortom v rámci triedy. Za príplatok  sa dajú objednať zvlášť tmavo tónované okná v zadnej časti kabíny, sklopný stolík medzi druhým a tretím radom sedadiel a nezávislé kúrenie, ktoré vytvorí príjemnú teplotu vo vozidle aj počas chladných zimných mesiacov.

Vivaro Life má štandardne kompletne obložený interiér kabíny, stropné osvetlenie z LED, vstupy USB a elektrickú zásuvku v priestore pasažierov. Súčasťou sériového vybavenia je aj automatická klimatizácia, parkovacie senzory a ďalšie prvky. Vodič a spolujazdec vpredu sedia na 6-smerovo nastaviteľných sedadlách s bedrovou opierkou, lakťovými opierkami a bočnými airbagmi.

K dispozícii sú rozličné systémy infotainmentu, vrátane príplatkového systému Navi 80 IntelliLink s funkciou dopravných informácií v reálnom čase. Systém sa ľahko ovláda prostredníctvom farebného dotykového displeja s uhlopriečkou 17,8 cm (7 palcov), tlačidiel na multifunkčnom volante alebo hlasového ovládania. Vďaka digitálnej konektivite navigačný systém prijíma dopravné informácie v reálnom čase a na ich základe navrhuje alternatívnu trasu k cieľu skôr ako vodič uviazne v dopravnej zápche.

Opel, dk

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov