Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Frankfurt 2017: Mercedes-Benz Trieda V RISE

Nový model oslávi svoju premiéru na verejnosti počas medzinárodnej výstavy IAA 14. až 24. septembra vo Frankfurte.

Odteraz si už zákazníci môžu objednať Triedu V RISE, ktorá bude k dispozícii u autorizovaných obchodníkov od septembra. Nový model od divízie Mercedes-Benz Vans v sebe spája klasické atribúty Triedy V a atraktívny pomer ceny a výkonu.

Mercedes-Benz Triedy V okrem množstva inovácií očaruje aj svojím dizajnom a ponukou priestoru. Príkladná funkčnosť sa vo veľkopriestorovom vozidle spája s hodnotným vzhľadom, komfortom, potešením z efektívnej jazdy a bezpečnosťou. Trieda V je svojou rozmanitosťou optimálne pripravená na plnenie rôznych potrieb zákazníkov, vďaka čomu je ideálnym vozidlom pre rodiny, športovo založené osoby, ako aj osoby, ktoré trávia svoj voľný čas aktívne, a poskytovateľov dopravných služieb na vysokej úrovni. Prostredníctvom novej Triedy V RISE sa portfólio obohacuje o ponuku pre zákazníkov, pre ktorých sú dôležité podstatné a hlavné funkcie obľúbeného veľkopriestorového vozidla.

Kompaktný variant

Trieda V RISE je k dispozícii ako kompaktný variant alebo ako dlhá verzia. Sériovo poskytuje priestor pre päť osôb, na želanie možno počet miest na sedenie zvýšiť až na osem miest. Okrem toho sú podľa výberu k dispozícii dva výkonné dieselové motory s výkonom 100 kW (136 k) (kombinovaná spotreba paliva: 6,5 – 6,1 l/100 km, kombinované emisie CO2: 171 – 159 g/km) alebo 120 kW (163 k) (kombinovaná spotreba paliva: 6,1 – 5,9 l/100 km, kombinované emisie CO2: 159 – 154 g/km). O prenos sily na disky z ľahkej zliatiny s priemerom 16 alebo 17 palcov sa stará šesťstupňová prevodovka s ručným radením, príp. príplatková automatická prevodovka 7G-TRONIC PLUS.

Bezpečnosť predovšetkým

Rozsiahla bezpečnostná výbava v plnej miere zodpovedá filozofii značky Mercedes-Benz a na želanie ju možno obohatiť napríklad o preventívny systém na ochranu cestujúcich PRE-SAFE®, asistenta prevencie kolízií, ktorý pomáha vodičovi udržiavať minimálny odstup od vozidla idúceho vpredu, alebo o asistenta udržiavania v jazdnom pruhu. Pokiaľ ide o konektivitu, model RISE Triedy V ponúka veľa možností prostredníctvom používania množstva služieb Mercedes me connect. Pomocou nich sa zákazníci na 20 trhoch so službami Mercedes me môžu kedykoľvek pomocou smartfónu, tabletu alebo osobného počítača pohodlne spojiť so svojou Triedou V.

Ďalšími dostupnými balíkmi výbavy a zvláštnou výbavou možno Triedu V RISE na želanie prispôsobiť individuálnym požiadavkám, pričom cena ostane naďalej atraktívna.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov