Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová registračná daň od kúpy jazdeniek zatiaľ neodrádza

Nový zákon o registračnej dani, ktorý vstúpil do platnosti začiatkom tohto roka, sa trhu s jazdenými vozidlami výrazne nedotkol. Práve naopak. Za prvý polrok 2017 sa ich predalo viac než za rovnaké obdobie minulého roka. Týka sa to aj jazdeniek s vyšším výkonom, za ktoré noví majitelia po novom musia zaplatiť oveľa vyššiu daň.

„Automobilový trh tento rok opäť rastie, len za prvý polrok sa predalo o približne 10 % viac nových vozidiel než vlani za rovnaké obdobie. Predaj v Auto Palace kopíruje správanie sa trhu. Rástol predaj nielen nových, ale aj jazdených vozidiel a to v oboch pobočkách našej spoločnosti v Bratislave,” uvádza Karel Klouda, konateľ spoločnosti Auto Palace, ktorá na Slovensku predáva vozidlá BMW, Mazda, MINI a Mitsubishi.

Napriek svetovému trendu kupovať vozidlá skôr prostredníctvom rôznych foriem financovania a popularite operatívneho leasingu, sa podľa posledných výsledkov predaja spoločnosti Auto Palace Bratislava, ktorá predáva najviac BMW a MINI z autorizovaných predajcov, zdá, že Slováci sa vracajú aj ku kúpe vozidielza hotovosť. „Tento polrok sme zaznamenali miernu zmenu v trende financovania vozidiel. Oproti minulému roku ľudia kupovali viac vozidiel prémiových značiek v hotovosti než prostredníctvom financovania,” konkretizuje Karel Klouda.

Auto Palace (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov