Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz triedy X poskytuje komfort a dynamiku

Prvý prémiový pick-up Mercedes-Benz vhodný na prácu i voľný čas.

Robustný pick-up pre jazdu v teréne či príťažlivé mestské štýlové a rodinné vozidlo v sebe spája nový Mercedes-Benz Triedy X. Nová Trieda X značky s hviezdou, vhodná na prácu aj voľný čas, s vlastnosťami typickými pre osobné motorové vozidlá a s komfortnými prvkami výbavy tak posúva hranice tradičného sveta tejto triedy automobilov.

   

Stredne veľký luxusný pick-up Mercedes-Benz Triedy X (rozmery v mm vozidla – dĺžka/šírka/výška/rázvor: 5 340/1 920/ 1 819/3 150; korba – dĺžka/šírka/výška: 1 587/1 560/474, maximálne zaťaženie 1 042 kg; hmotnosť brzdeného prívesu 650 – 3 500 kg) sa v Európe začne dodávať od novembra 2017. Novým skupinám zákazníkov ponúkne  dynamiku jazdy, komfort, dizajn, bezpečnosť, zosieťovanie a rozsiahle možnosti individuálneho prispôsobenia.

Trieda X poskytne na výber tri varianty výbavy (PURE, PROGRESSIVE a POWER). Pohon zabezpečia výkonné motory s tichým chodom: vznetové štvorvalce so zdvihovým objemom 2,3 litra (120 kW/163 k a 140 kW/190 k) a zážihový motor s výkonom122 kW/165 k. Neskôr aj dieselový šesťvalec (190 kW/258 k; 550 Nm). Vozidlo môže využívať  (v závislosti od voľby vyhotovenia a motorizácie) pohon zadných kolies alebo pohon všetkých kolies 4MATIC, 6-stupňovú manuálnu alebo 7-stupňovú automatickú prevodovku. Komfortný podvozok novinky bol navrhnutý tak, aby pri jazde na vozovke dosahoval vysokú úroveň dynamiky a komfortu jazdy a aby v kombinácii s pohonom všetkých kolies 4MATIC poskytoval aj najlepšie vlastnosti pre jazdu v teréne.

Novinka má k dispozícii najväčší výber materiálov a farieb vo svojom segmente, ponúka šesť rôznych poťahov sedadiel, vrátane dvoch kožených variantov, tri ozdobné prvky kokpitu a jeden pestrý program príslušenstva.

Nová Trieda X poskytuje príkladnú úroveň bezpečnosti, okrem iného systémy aktívneho asistenta brzdenia, asistenta udržiavania v jazdnom pruhu a asistenta sledovania dopravných značiek. Ako prvý stredne veľký pikap je vybavená komunikačným modulom s pevne zabudovanou kartou SIM, ktorý umožňuje používanie rozsiahlych služieb Mercedes me connect a prostredníctvom smartfónu aj prístup k vozidlu. Rovnako premiérovo využíva osvedčené systémy ovládania a zobrazovania osobných motorových vozidiel značky Mercedes-Benz, napríklad multifunkčné dotykové pole a plne integrovaný multimediálny systém COMAND Online s navigáciou s pevným diskom, hlasovým ovládaním LINGUATRONIC a možnosťou používania internetu prostredníctvom smartfónu.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov