Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Exkluzívnejšia a individuálnejšia Trieda G

Nezničiteľné terénne vozidlo značky Mercedes-Benz je od roku 1979 pevnou veličinou v modelovom programe a teší sa veľkej obľúbenosti fanúšikov na celom svete.
Zákazníci, ktorí chcú svoju Triedu G vylepšiť vyššou individuálnosťou, štýlom a luxusnou výbavou, nájdu v dvoch nových mimoriadnych modeloch dokonalú ponuku: na výber sú designo manufaktur Edition ako aj Exclusive Edition. Predaj sa už spustil, uvedenie na trh sa začne v septembri.
Od konca roka 2015 ponúkaný program „designo manufaktur“ našiel u zákazníkov Triedy G vynikajúcu odozvu. Program individualizácie je symbolom prvkov výbavy ušitých presne na mieru, tradičného umenia remeselnej výroby a najvyššej kvality. Nová designo manufaktur Edition je k dispozícii pre Mercedes-Benz G 350 d a G 500 (kombinovaná spotreba paliva: 12,3-9,9 l/100 km; kombinované emisie CO2: 289-261 g/km). Aranžmán mimoriadne ušľachtilých prvkov výbavy robí tieto modely Triedy G vizuálne mimoriadne nápadné: s troma dodávanými farebne ladia početné exteriérové diely v čiernej farbe: disky AMG z ľahkej zliatiny s 5-lúčovým dizajnom s pneumatikami 275/55 R 19 sú tiež čierne rovnako ako vložky bočnej vonkajšej ochrannej lišty. Tri lamely masky chladiča, vonkajšie zrkadlá a kryt náhradného kolesa sú nalakované obsidiánovou čiernou farbou a štýlovo dokončujú dizajn.

    
Pozrime sa dovnútra
V interiéri má Trieda G designo manufaktur Edition športové diely v koži designo napa čierna s farebne zladenými červenými ozdobnými švami. V rovnakej kombinácii farieb je vyhotovený volant AMG Performance: dvojfarebný veniec prichádza na scénu v kombinácii klasická červená/čierna. Luxusnú eleganciu dotvárajú ozdobné diely vo farbe klavírový lak designo čierny, s ním vhodne kontrastujú červené bezpečnostné pásy designo. Držadlá v čalúnení stropu v čiernej koži ako aj exkluzívna plaketa „designo manufaktur Edition“ na stredovej konzole dokončujú celkový farebne zladený balík. Do sériovej výbavy Triedy G designo manufaktur Edition okrem toho patria:
balík Exklusiv (pozostávajúci z balíka komfortu sedenia vrátane viackrivkových sedadiel vpredu a klimatizácie sedadiel pre vodiča aj spolujazdca, kožou potiahnutá prístrojová doska, osvetlené prahové lišty 4-krát a čalúnenie stropu designo z mikrovlákna DINAMICA v čiernej farbe)
športový balík vrátane exteriérového balíka ušľachtilej ocele (nášľapné dosky bočné vľavo a vpravo, športová výfuková sústava (pre G 500) a velúrové podlahové rohože v čiernej farbe)
balík pochrómovaných doplnkov (vrátane pochrómovaného rámika okolo ovládača nastavenia sedadla a reproduktorov na dverách vpredu a nástupná lišta v batožinovom priestore s nápisom Mercedes-Benz)
V porovnaní s porovnateľne vybavenými sériovými modelmi má designo manufaktur Edition výhodnejšiu cenu približne o 24 percent.
G 63 AMG Exclusive Edition: ušľachtilá a dynamická.
Oba špičkové modely značky Mercedes-AMG, G 63 a G 65 (kombinovaná spotreba paliva: 17,0-13,8 l/100 km; kombinované emisie CO2: 397-322 g/km), sú ihneď k dispozícii v mimoriadne ušľachtilej Exclusive Edition. Svoju dynamickú inscenáciu dávajú vizuálne najavo špecifickou ochranou spodku vozidla z ušľachtilej ocele, bočnými pásikmi AMG Sport, vložkami v ochrannej lište vo vzhľade tmavého hliníka a krytom náhradného kolesa nalakovaným vo farbe karosérie. K tomu sa hodia výrazné disky AMG z ľahkej zliatiny s pneumatikami s rozmermi 295/40 R 21: G 63 je vybavený diskami z ľahkej zliatiny v dizajne 5 zdvojených lúčov, v matnej čiernej farbe s lešteným lúčmi. V prípade G 65 sú namontované keramicky leštené disky z ľahkej zliatiny v dizajne 5 zdvojených lúčov. Na želanie sú pre oba modely k dispozícii disky z ľahkej zliatiny s priemerom 53,3 cm (21″) v dizajne 5 zdvojených lúčov v čiernej farbe s lešteným ráfikom a vonkajšia ochranná lišta s vložkami vo vzhľade uhlíkových vlákien.
Služby Mercedes me connect odteraz aj pre Triedu G
Pod označením Mercedes me connect ponúka značka Mercedes-Benz odteraz aj pre Triedu G rozsiahly balík bezplatných základných služieb, ako aj služieb Online na diaľku. Služby sú priebežne rozširované. Ich základom je komunikačný modul zabudovaný vo vozidle. Medzi bezplatné základné služby patria automatické núdzové volanie (eCall), nehodový manažment ako aj poruchová služba a mimoriadne komfortné služby zákazníkom Mercedes me assist. Zákazníci môžu nájsť online servisného partnera Mercedes-Benz. Mobilné služby a aplikácie sa postarajú napríklad o dohodnutie termínu. Súčasťou rozsahu Mercedes me assist sú aj videotipy k funkciám a obsluhe vozidla ako aj odporúčania pre správne motorové oleje a pneumatiky.
Služby Online na diaľku umožňujú kdekoľvek a kedykoľvek sa spojiť so svojim vozidlom, vyvolať si informácie o vozidle a aktivovať na diaľku rôzne funkcie. Do ponuky patria okrem iných aj zamykanie a odomykanie dverí na diaľku, alebo programovanie nezávislého kúrenia. Funguje to tak s aplikáciou Mercedes me (dostupnou pre iOS a Android) ako aj cez portál Mercedes me (www.mercedes.me).
Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov