Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Premiéra veľkého Lexusu RX už na jeseň

Predĺžená verzia bestsellerového crossoveru Lexus RX s  tromi radmi sedadiel sa prvýkrát objaví na jesennej Tokio Motor Show a predávať ho začnú v januári 2018.

Podľa prvých obrázkov je zrejmé, že tvar a veľkosť charakteristického okienka na zadnom stĺpiku bol zachovaný a zadné sklo bolo  umiestnené  vertikálnejšie. Na karosérii nie sú výrazné zmeny okrem väčšieho zadného previsu.

Výhodou predĺženej karosérie bude zväčšenie batožinového priestoru  – sedadlá posledného radu sa budú dať v prípade potreby rozložiť a kvôli zväčšeniu priestoru na nohy cestujúcich bude možné posunúť dopredu druhý rad sedadiel.

Základné parametre auta: dĺžka 5 050 šírka 1 895 mm, výška 1 710 mm, rázvor  2 790 mm. Lexus  si zaregistroval v USA obchodné značky RX 350L a RX 450hL, z čoho možno predpokladať, že automobil budú v Spojených štátoch predávať s 3,5-litrovým motorom V6 a hybridným pohonom s celkovým výkonom 313 kW/425 k, rovnakým ako štandardný model. V Japonsku bude dostupná výlučne hybridná verzia.

Lexus RX je v súčasnosti na Slovensku v ponuke v dvoch verziách. RX 200t je vybavený 2-litrovým preplňovaným 4-valcovým turbomotorom s premenným pracovným cyklom a výkonom 238 kW/390 k. Pri malom zaťažení, pracuje v záujme zníženia spotreby paliva v Atkinsonovom cykle a keď je potrebný vyšší výkon, prepína do Ottovho cyklu. Model RX 450h má hybridný pohon s 3,5-litrovým motorom V6 a s celkovým výkonom 313 kW/425 k, ktorý umožňuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 7,7 s a maximálnu rýchlosť 200 km/h pri priemernej kombinovanej spotrebe paliva  5,3 l/100 km. Cena modelu Lexus RX na Slovensku začína od 50 950 € a spomínaný model patrí medzi najpredávanejší a zákazníkmi najviac vyhľadávaný.

1class (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov