Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


MV Agusta Ballistic Trident podľa Rough Crafts

Pôvodná verzia motocyklu MV Agusta Brutale 800 RR je dostatočne atraktívna sama osebe. Ako to však môže dopadnúť zo športovým motocyklom talianskej značky názorne predviedli dizajnéri z firmy Rough Crafts z Tchaj-wanu.

 

Svoj motocykel nazvali Ballistic Trident a je to kombinácia moderných prvkov s retro dizajnom. Stavitelia tvrdia, že je to z ich strany pocta starým pretekárskym strojom, ktoré sa v továrni vo Varese začali vyrábať po II. svetovej vojne.

 

Dominantou ich stavby je predná polokapotáž z uhlíkových vlákien, ktorá „objíma“ predné vidly Öhlins FGR aj takmer celé kolo. Sú tu len otvory pre odsávanie a pre prívod vzduchu k brzdovým kotúčom. Hoci to pri pohľade z boku vypadá dosť robustne, pohľad spredu vás však uistí o tom, že si kapotáž ponechala štíhle proporcie.

 

 

Celistvosť uzavrenej línie dopĺňa aj ďalšia uhlíková kapotáž, ktorá pokrýva palivovú nádrž a zostupuje dolu smerom k chladiču. Je to, ako by ste na motocykel prehodili pokrývku, aby ste ju ochránili pred chladom. Vypadá to zvláštne, ale línia motocyklu s touto kapotážou vypadajú jemne a uhladene.

 

Brzdový systém Beringer dopĺňa zadná tlmiaca jednotka Öhlins TTX. Jedným z najkrásnejších komponentov je výfuk HP Corse, ktorý sa drží pôvodnej myšlienky výrobcu MV Agusta o zakončení výfukového potrubia tromi koncovkami. Zadné koleso so šiestimi lúčmi je jednostranne uchytené na „kyvke“ a je obuté na pneumatikách Diablo Superbike. Možno pôsobí motocykel pokojným dojmom, ale stále v sebe ukrýva trojvalec s obsahom 798 ccm a výkonom 140 koní.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov