Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Kia Picanto už aj na Slovensku.

Vynovený model Kia Picanto predstavili tesne pred začiatkom jej predaja u nás motoristickým novinárom na bratislavskej Kuchajde.

V príjemnom, takmer prímorskom prostredí, sme sa mali možnosť zoznámiť počas prezentácie i krátkej skúšobnej jazdy s (predovšetkým) mestským vozidlom, ktoré nepochybne zaujme aj slovenských zákazníkov. Za akciovú cenu od 8 640 € môžu mať solídne, kvalitne a moderne pôsobiaci (platí to o exteriéri, interiéri i prvých pocitoch spoza volantu) neveľký automobil, ktorý však vo vnútri poskytuje vzhľadom na svoju triedu až nadštandardný priestor s najväčším batožinovým priestorom v triede s objemom 255 l. Interiéru dominuje veľký dotykový displej. Na palube nechýbajú nové palubné technológie a funkcie pripojenia, vrátane integrácie smartfónov Android a Apple a bezdrôtovej nabíjačky smartfónov. Tichšia kabína profituje zo zvýšenej tuhosti karosérie, ktorá sa priaznivo podpisuje aj pod bezpečnosť nového modelu. Tú podporuje tiež systém autonómneho núdzového brzdenia AEB.

      

Kia Picanto prichádza na Slovensko so štyrmi stupňami výbavy: Amber, Silver, Gold a GT-Line. K dispozícii sú tri benzínové motory: 1,0-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 100 k (74 kW) s priamym vstrekovaním benzínu; 1,0-litrový zážihový motor MPI s výkonom 67 k (49 kW) a 1,25-litrový zážihový motor MPI s výkonom 84 k (62 kW).  Všetky pracujú v prepojení s 5- stupňovou manuálnou prevodovkou, najsilnejší môže byť vybavený aj 4- stupňovou automatickou prevodovkou.

    

Ako som už naznačil, prvý dojem z novej Kie Picanto v reálnej bratislavskej premávke bol veľmi priaznivý. Na skúšobnú jazdu som si vybral najvyššiu verziu GT-Line v žiarivo červenej farbe. Potvrdila výbornú ovládateľnosť, veľmi solídny komfort jazdy i ovládania, prehľadnosť a manévrovateľnosť. Napokon – každý najnovší model  by sa mal vynačovať aj najlepšími vlastnosťami. Pre nové Picanto to platí bez akýchkoľvek pochybností.

Dalibor Klíma, foto: autor, archív

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov