Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Trieda S: predaj luxusnej limuzíny štartuje

Luxusná limuzína Mercedes-Benz Triedy S bola minulý rok najpredávanejší luxusným sedanom na celom svete.

Teraz prichádza vlajková loď s hviezdou na kapote kompletne aktualizovaná s novými motormi a pokročilými systémami spniť svoju úlohu technologického priekopníka.

Aj výkonný model z Affalterbachu prichádza s novými motormi, novými prevodovkami, novým pohon všetkých kolies, tiež s novým dizajnom exteriéru a interiéru. Mercedes-AMG má nabrúsený jazdnú dynamiku a vzhľad. Prvé modely novej Triedy S možno objednať už v júli u európskych predajcov.

   

Rozsiahla štandardná výbava

V štandardnej výbave Triedy S nechýba okrem iného COMAND Online a komunikácia Car-to-X (umožňuje autonómnu výmenu informácií s vozidlami a dopravnou infraštruktúrou), multifunkčný

volant s dotykovým ovládaním tlačidlami, Touchpad s regulátorom, inteligentná automatická klimatizácia THERMOTRONIC, elektricky nastaviteľné predné sedadlá, vzduchový systém odpruženia AIRMATIC s bezstupňovou reguláciou tlmenia, výber programu pohon DYNAMIC SELECT a ani integrálny balíček smartphonu s Apple Car Play® a Android ™ a bezdrôtový nabíjací systém pre mobilné zariadenia ako štandard.

Nová Trieda S-Class urobila ďalší veľký krok smerom k autonómnym riadeniu a posúva inteligentný pohon Mercedes-Benz Intelligent Drive na ďalšiu úroveň. Ponuka rozsahu asistenčných a bezpečnostných systémov je modulárny, normou je Active Brake Assist a asistent kontroly bočného vetra Crosswind Assist, Attention Assist, čítanie dopravnýh značek a systém ochrany cestujúcich PRE-SAFE®. Novinkou v štandardnej špecifikácii je PRE-SAFE® Sound (prípravuje ľudské ucho pri nebezpečenstve kolízie na očakávaný zvuk nehody).

Početné nové a od základu prepracované asistenčné systémy dopĺňa voliteľný balíčeka Driving Assistance. Aktívny asitent kontroly medzier medzi vozidlami Assist DISTRONIC a aktívny posilňovač riadenia pomáhajú vodičovi udržiavať odstup a riadiť auto pohodlnejšie; rýchlosť jazdy sa automaticky nastaví v zákrutách alebo pred križovatkou.

Pribudol aj asistent riadenia pri vyhýbacom manévri, výrazne zlepšený asistent zotrvávania v jazdnom pruhu Active Lane Keeping Assist a ďalšie funkcie asistenta núdzového zastavenia PRE‑SAFE PLUS®, ktoré sú tiež súčasťou balíčka Driving Assistance a kontroluje situácie v premávke za vozidlom, ktoré by mohli mať za následok nárazu zozadu.

S inteligentným asistentom môže vodič Triedy S na tesných parkovacích miestach alebo v podzemných garážach riadiť vozidlo pomocou smartphonu mimo vozidla. Remote Park-Assistent je súčasťou diaľkového ovládania zaparkvania, ktorého súčasťou je aj parkovacie balíček Active Parking Assist a 360 ° kamerat a Keyless GO balíček.

Silno svieti a neoslňuje

Extrémne rýchle a presné nastavenie reflektorov na aktuálnu dopravnú situáciu uľahčuje MULTIBEAM LED. Vyše 84 samostatne ovládateľných LED-svetiel sa zapne svetlo presne tam,  kde je potrebné. ULTRA RANGE diaľkové svetlo generuje maximálne legislatívne povolenú žiarivosť svetelného lúča, čím sa  intenzita svetla a jas diaľkových svetiel ani po vyše 650 metroch nezníži pod referenčnú hodnotu. MULTIBEAM LED s ULTRA RANGE diaľkovými svetlami sú štandardom modelov Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ a Mercedes-Maybach S 560.

Pokiaľ ide v interiéri modelov Triedy S o pohodlie, tak sú tu nové štandardy. Vylepšené vnútorné osvetlenia robí z interiéru akoby umelecké dielo skomponované z celkom 64 farieb a 10 farebných schém. Svetovou novinkou je Energizin Komfortsteuerung, ovládaná šiestimi programami, ktoré agregujú celý rad rôznych komfortných funkcií do žiadaného nastavenia. Tým sa zvyšuje pocit pohody na palube a výkon vodiča počas jazdy.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov