Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Garáž bývalého boxera George Foremana hýri autami

Slávny niekdajší boxer George Foreman je veľký fanúšik štvorkolesových tátošov a podľa toho aj vyzerá jeho atraktívna garáž. Nachádza sa v nej viac ako 50 modelov, medzi ktorými nechýba ani Ferrari, či Lamborghini, ale ani najobľúbenejší “chrobák”.

 

Azda väčšina starších športových fanúšikov zrejme dobre pozná Foremana, ktorý z 81 profesionálnych boxerských duelov vyhral 76-krát, pričom 68 súbojov ovládol spôsobom KO súpera. Je to tiež dvojnásobný svetový šampión a olympijský víťaz v ťažkej váhe, predovšetkým ale človek, ktorý svojimi výkonmi očaril hneď niekoľko generácií.

 

Medzi rokmi 1968 a 1974 vyhral 40 zápasov a neprehral jediný. Porazil aj Joa Fraziera a jeho čisté konto pošpinil až legendárny Muhammad Ali, ktorý ho zdolal v pamätnej bitke. Potom bol ešte tri roky aktívny, ale po prehratom zápase s Jimmym Youngom sa odobral do boxerského dôchodku. Nie však navždy, v roku 1987 sa po 10 rokoch mimo ring vrátil, stal sa v 45 rokoch najstarším človekom, ktorý bol kedy majstrom sveta v ťažkej váhe a zúčastnil sa na niekoľkých slávnych súbojov s o generáciou mladšími súpermi.

 

 

To všetko je už o 68-ročnom Foremanovi viac-menej známe. V nedávnom rozhovore s Grahamom Bensingerom však prezradil, že je veľkým motoristickým fanúšikom. Už ako malý vždy chcel Volkswagen „chrobáka“ kabriolet, ale nemal na to dostatok financií. Keď si ich však zarobil, tak si tento obľúbený ľudový voz kúpil a stal sa jeho najobľúbenejším. A s noblesou ho vystavuje medzi svojimi podstatne finančne cennejšími vozmi. „Ostatné autá sú len vata okolo… Nie je síce najdrahšie, ale cením si ho, nikdy nezabudnem, odkiaľ pochádzam,” uviedol Foreman na adresu svojho čierneho „chrobáka“.

 

Okrem iných modelov sa vo Foremanovej zbierke nachádzajú napríklad Ford GT, Ferrari 360 Spider, BMW Z8, Lamborghini Diablo, Plymouth Prowler, Mercedesy triedy G a SL, Rolls-Royce, pick-up GMC z 50. rokov a niekoľko Corvette. So svojimi vozmi ale väčšinou nejazdí, bežne používa pick-up truck, pretože v autách zo svojej zbierky nemôže tak ľahko voziť psov. Foreman zarobil slušný balík peňazí aj po ukončení športovej kariéry a to najmä vďaka reklame na elektrický gril. Podľa neoficiálnych zdrojov sa odhaduje, že slávny pästiar takto zarobil okolo 200 miliónov dolárov.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov