Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dacia Logan MCV Stepway s optikou SUV

Dacia Logan MCV Stepway Celebration prináša nový expresívny vzhľad off-roadu a top vybavenie.
Úspešné kombi Logan MCV dostalo vzhľad crossoveru s výrazným predným dizajnom a so štyrmi horizontálne umiestnenými LED svetlami. Exkluzívne znaky modelu Stepway Celebration sú čierne nárazníky v off-road štýle. Okrem toho je názov “Stepway” aj na predných dverách. Facelift sa nezaobišiel bez rozšírených blatníkov a bočných prahov z čierneho plastu, krytých vonkajších spätných zrkadiel v titánovom vzhľade, pozdĺžnych strešných nosičov a 16-palcových kolies s pneumatikami rozmeru 205/55, čo podporuje silný vzhľad modelu Logan MCV Stepway Celebration. Robustný charakter crossover tiež zdôrazňuje zvýšená svetlá výška o 4,6 cm na 17,4 cm. Znamená to, že Logan MCV Stepway Celebration je ideálny aj na výlety na poľných a lesných cestách.

    
V interiéri modelu Logan MCV vo vyhotovení variantu Stepway zaujme výrazná farba švov čalúnenia a nápis “Stepway” na zadnej strane predných sedadiel. Ďalšou charakteristikou je chróm dekor na radiacej páke a kľučiek dverí. Štvorramenný volant je potiahnutý kožou.
Okrem exkluzívne konštrukcii ponúka model Logan MCV špičkové vybavenie. V štandardnej výbava je manuálna klimatizácia, palubný počítač, elektrické ovládanie okien vpredu s pulzným chodom na strane vodiča, ako aj elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá. Navyše model crossover má tempomat s obmedzovačom rýchlosti, zadné parkovacie snímač a asistent rozjazdu do kopca.

     
Vrcholom výbavy Logan MCV Stepway Celebration je výkonný integrovaný multimediálny navigačný systém Nav Media Evolution pre dynamickú navigáciu, TMC (Traffic Message Channel) a palubný počítač. Zariadenie možno ovládať intuitívne cez 7 palcovú (18 centimetrovú) dotykovú obrazovkou. Okrem toho je k dispozícii audio systému, rozhrania Bluetooth a prehrávanie súborov z externých hudobných nosičov (audio streaming) a USB a AUX port. Vďaka rozsiahlej štandardnej výbave má Logan MCV Stepway Celebration len krátky zoznam možností individualizácie K dispozícii je iba spätná kamera, elektrické ovládanie zadných okien a kožené čalúnenie.
Moderné a efektívne turbomotory
Pre Logan MCV Stepway Celebration si možno vybrať z dvoch moderných preplňovaných motorov, každý s výkonom 66 kW/90 k. Preplňovaný zážihový 0,9-litrový trojvalcový motor TCE 90 je kombinovaný s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a alternatívne je k dispozícii aj 5-stupňová automatizovaná prevodovka Easy-R. Spotreba by sa mala pohybovať okolo 5 litrov benzínu na 100 km (114 g CO2 / km).
Druhý motor pre nový crossover je vznetový štvorvalec dCi 90 so zdvihovým objemom 1,5 litra, kombinovaný s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a spotrebovať by mal len 3,9 litra nfty na 100 km (100 g CO2 / km).
Oba motory sú vybavené systémom Start-Stop. Okrem toho aj Energy Smart Managementom. Táto technológia umožňuje obnovu pohybovej energie počas brzdenia a dojazdu. Elektrická energia sa ukladá v sprístupnená je v prípade potreby.
Celosvetový úspech
Atraktívny crossover Logan MCV Stepway s moderným vzhľadom a vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami za bezkonkurenčnú cenu sa podiela na úspechch Dacie. Vlani zaznamenala Dacia nový predajný rekord s predajom viac ako 584 000 vozidiel, čo je zhruba o šesť percent viac áut ako v roku 2015 a zvýšila svoje tržby o 10,8 percenta.
Najdôležitejšími trhmi sú Francúzsko (112 000 redaných áut), Španielsko (54 500), Taliansko (52 200) a Nemecko (51 000). Od oživenia značky v roku 2004 bolo na medzinárodných trhoch zobchodovaných celkovo 4,27 milióna vozidiel značky Dacia, ktorá je prítomná na automobilových trhoch v 44 krajinách.
Dacia (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov