Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Storočnica a futuristický koncept Mitsubishi Hyaku

Japonská automobilka Mitsubishi Motors, ktorá vznikla pôvodne ako lodenica (Mitsubishi Shipbuilding Company), predstavila pri príležitosti svojho jubilejného 100. výročia futuristický koncept. Odvážny projekt nesie názov Mitsubishi Hyaku, pričom slovo „hyaku“ znamená v japončine „sto“.

 

 

Renomovaný grafik Gabor Farkas navrhol víziu toho, ako by vozy značky Mitsubishi mohli vypadať v blízkej budúcnosti. Koncept Hyaku ukazuje futuristické, elektrické a autonómne kupé.

 

 

Karosériu tvoria čisté línie a minimalistický design. Nechýba ani stále obľúbenejšie LED pásky svetlometov, ktoré sú na predku spojené. Zaujímavé je, že automobil nemá žiadnu prednú masku.

 

 

Atraktívny návrh počíta s elektrickou pohonnou jednotkou, takže sa tvorca mohol omnoho viac vyhrať s prevedením kapoty. Tá pripomína klasický Grand tourer, podľa samotného autora bol inšpiráciou pre vzhľad vysoko-rýchlostný vlak Šinkansen. Podľa motoristických odborníkov však najmä „črty“ prednej masky pripomínajú vozy Nissan 370Z respektíve Nissan GT-R.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov