Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bentley predstavil špeciálne auto pre chovateľov sokolov

Tréning sokolov na lovenie zvery je viac ako 3000 rokov stará technika a v podstate ide o najstaršiu zaznamenanú loveckú metódu. Sokoliarstvo je rozšírené v arabských krajinách a tak výrobca luxusných automobilov Bentley uviedol na trh v spolupráci so špeciálnou divíziou Mulliner výnimočnú verziu SUV Bentayga Falconry práve pre chovateľov dravých vtákov.

 

 

Arabské krajiny majú jedno špecifikum, ktoré sa udržuje naprieč stáročiami – sokoliarstvo. Tento spôsob lovu bol vždy dôležitý v púštnych oblastiach, pretože tam nikto na tradičný lov v lesoch nechodí. Dnes je samozrejme lovenie pomocou sokolov skôr šport, ale stále je pokladaný za šport kráľov.

 

 

Mulliner pripravil špeciálne auto pre tých, ktorí sa sokoliarstvu oddávajú. V kufri vozu je veľký bok s rôznymi priehradkami, ktoré obsahujú všetko potrebné pre tento šport – od koženej rukavice, čapičiek pre sokola, cez miesto na občerstvenie v podobe termosiek na čaj a hrnčekov, až po špeciálne bidielko s trávou pre vtáka. Jedno bidielko je ale aj v interiéri na lakťovej opierke. Všetko je vyrobené samozrejme z najlepšej kože a dreva.

 

 

V interiéri je tiež motív sokoliarstva zastúpený. Intarzia na výplniach dverí a prístrojovej doske nesú nádherne vypracované vtáky letiace nad púšťou. Inak je interiér v červeno-čiernej prvotriednej koži. Bentley Bentayga Falconry je auto, ktoré bolo vyrobené len v jedinom exemplári. Ale firma podotýka, že v prípade záujmu je možné upraviť takých vozidiel viac. Samozrejme na špecifické prianie zákazníka.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov