Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


ŠKODA SUPERB s vyššiou úroveňou bezpečnosti

Automobilka ŠKODA rozširuje ponuku výbavy svojej vlajkovej lode na novú, vyššiu úroveň.

Od konca mája 2017 budú vozidlá Škoda Superb a Škoda Superb Combi schádzať z výrobných pásov v Kvasinách s niekoľkými novými výbavovým prvkami. Ide napríklad o služby ŠKODA Connect, automatické tiesňové volanie, nové Infotainment systémy, Smartlink +, ale aj sedadlo vodiča s masážnou funkciou alebo exteriérový Chróm paket.

     

Care Connect s automatickým tiesňovým volaním

S novým modelovým rokom bude štandardnou súčasťou výbavy všetkých vozidiel Škoda Superb a Škoda Superb Combi balík služieb Care Connect, nezávisle na zvolenom systému infotainmentu. Najdôležitejšou funkciou Care Connect je tiesňové volanie (Emergency Call), ktoré sa aktivuje po nehode, pri ktorej dôjde k aktivácii niektorého zo zadržiavacích systémov. Vozidlo nadviaže hlasové a dátové spojenie s núdzovým dispečingom ŠKODA AUTO a odovzdá všetky potrebné dáta. Pomocou tlačidla v stropnom module je možné tiesňové volanie aktivovať aj manuálne.

Prostredníctvom aplikácie ŠKODA Connect App je možný aj vzdialený prístup k vozidlu. Prostredníctvom smartfónu môže vodič okrem iného dostať informáciu o tom, či má vozidlo zatvorené všetky okná aj dvere alebo či sú vypnuté svetlá. Navyše funkcia Posledná parkovacia pozícia ukazuje polohu vozidla a funkcie Húkanie & Blikanie uľahčujú jeho hľadanie tým, že aktivuje húkačku a blikače.

SmartLink+

Pre obsluhu radu funkcií sú vo vozidle Škoda Superb k dispozícii optimalizované systémy infotainmentu. Uhlopriečka displeja navigačného systému Columbus sa zväčšila z 8 na 9,2 palca, u navigačného systému Swing z 5 na 6,5 palca. Dizajn displejov s vysokým rozlíšením zušľachťuje sklenený dizajn.

So systémom SmartLink + na palube ponúka Škoda Superb ďalšie možnosti prepojenia vozidlá a chytrého telefónu. SmartLink+ z telefónu do vozidla prenáša aplikácie z oblastí navigácie, infotainmentu a komunikácie a okrem toho tiež poskytuje údaje o vozidle, ktoré potom možno v šikovnom telefónu ďalej využívať.

Signalizácia vzdialenosti pri parkovaní s Manoeuvre Assist

Škoda Superb pomáha zamedziť drobným kolíziám pri parkovaní. To zabezpečí systém Signalizácia vzdialenosti pri parkovaní ja novo rozšírená o funkciu Manoeuvre Assist, ktorá teraz rozpozná prekážky takisto pred vozidlom. Tento systém vodiča nielen varuje prostredníctvom optických a akustických signálov, ale v prípade potreby vozidlo automaticky zabrzdí a zabráni tak kolízii pri parkovaní.

Komfort na palube

Charakter vozidla Škoda Superb, čoby komfortného cestovného vozňa pre celú rodinu, ďalej posilňujú nové prvky výbavy. Špičkovú úroveň pohodlia na dlhých cestách zabezpečí na želanie dodávané sedadlo vodiča s masážnou funkciou, elektrickým nastavovaním, vyhrievaním, ventiláciou a možnosťou uložiť nastavenie do pamäte. Rodinná klímu vo vozidle sa zlepší vďaka funkcii Digital Voice Enhancement – elektronickému zosilnenie hlasu, ktorý prenášaj hlasy vodiča a spolujazdca pomocou mikrofónu v kokpite k cestujúcim na zadných sedadlách. Novo dodávané dvojité akustické sklá s vloženou fóliou v predných dverách prispievajú k špičkovému odhlučnenie interiéru vozidla.

Elegantný vzhľad špičkového modelu značky Škoda tiež zvýrazňuje dizajn evätnásťpalcových kolies z ľahkých zliatin Acamar. Vozidlo Škoda Superb bude navyše možné čoskoro objednať v novej elegantnej metalickej farbe karosérie červená velvet.

Typické pre verziu L & K je teraz v ponuke Chróm paket, ktorý pozostáva z chrómových líšt na oboch nárazníkoch a dverách. Vďaka tomu môže byť vrcholný variant vlajkovej lode značky ŠKODA ešte príťažlivejší.

Škoda Média Services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov