Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


KIA chce vybudovať automobilku v Indii

India predstavuje pre značku KIA príležitosť pre ďalší rozvoj na piatom najväčšom automobilovom trhu na svete.

Kia Motors spolu so štátnou vládou Andhra Pradesh podpísali memorandum o výstavbe výrobného závodu v Indii v oblasti Anantapur District. Memorandum podpísali v meste Vijayawada, čo je hlavná časť regiónu Andhra Pradesh, za účasti vedenia Kia Motors a ministra Andhry Pradesh – Nara Chandrababu Naidu.

Výstavba nového výrobného závodu a vôbec prvého závodu Kia Motors v Indii, predstavuje približnú investíciu vo výške 1,1 miliardy US$. Výstavba by mala podľa plánov začať v poslednom štvrťroku 2017. Začiatok produkcie s kapacitou až 300 000 vyrobených automobilov ročne je naplánovaný na druhú polovicu roku 2019.

Kia má cieľ vyrábať najmä strategický kompaktný sedan a kompaktné SUV pre indický trh. Nový výrobný závod bude mať rozlohu 2,16 km2  (536 akrov) a bude obsahovať haly na lisovanie, zváranie, lakovanie a montáž rovnako ako aj priestory pre dodávateľov.

„Sme poctení, že práve Andhra Pradesh sa stane novým výrobným sídlom spoločnosti Kia,” uviedol Han-Woo Park, prezident Kia Motors. „Táto príležitosť nám umožní predávať automobily na piatom najväčšom trhu na svete a zabezpečí väčšiu flexibilitu pre náš medzinárodný obchod. Svetový dopyt po automobiloch Kia stále narastá a toto je náš rozhodný krok k nadobudnutiu pozície popredného globálneho automobilového výrobcu.”

Výstavba nového výrobného závodu v Indii umožní spoločnosti Kia zachovať si svoju pozíciu medzi svetovo najrýchlejšie rastúcimi automobilovými značkami. Nový závod v Anantapur umožní štart predaja vozidiel v Indii, čím súčasne rozšíri svoj predaj lokálne aj medzinárodne.

India je popredným svetovým a najrýchlejšie rastúcim automobilovým predajcom, s celkovým počtom viac než 3,3 milióna nových predaných automobilov za rok 2016. Predikcie odhadujú, že krajina sa stane tretím najväčším automobilovým predajcom do konca roku 2020.

Kia (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov