Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vo výrobných plánoch sa počíta aj s modelom Seat Leon Cupra R

Seat Leon Cupra je v posledných dvoch generáciách symbolom jedného z najvýkonnejších športových štvorvalcových modelov v ponuke koncernu Volkswagen. Výkon rastie neustále, aktuálna modernizácia pridala ďalších 10 koní a už jich je 300!

 

Lenže podľa britských médií to ešte nie je konečná! Do 12 mesiacov sa má údajne objaviť ešte výkonnejšia verzia – Seat Leon Cupra R. Podľa Matthiasa Rabeho, člena predstavenstva spoločnosti Seat, ktorý je zodpovedný za výskum a vývoj, pôjde o omnoho ostrejšiu verziu než ponúka štandardná Cupra a pravdepodobne pôjde len o limitovanú edíciu.

 

Auto by sa malo dočkať mnohých výrazných úprav, vylúčené nie sú ani diely z karbónu. Matthias Rabe ale jedným dychom dodáva, že hoci má ísť o omnoho športovejšie naladené auto, je stále potreba zachovať možnosť bežného každodenného užívania.

 

Môžme preto očakávať, že nepôjde o žiadny ultimatívny hot-hatch ako ponúkajú niektorí konkurenti. Hlavným dôvodom je údajne fakt, že také auto si nekupujú ľudia ako tretie, štvrté alebo dokonca piate auto, ale často len ako prvé a jediné, a tak musí byť zachovaná istá dávka komfortu.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov