Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai Eon s impozantnou výbavou

Hyundai India uviedol na trh športové vydanie malého mestského automobilu Eon.

Hyundai Eon, alebo Hyundai Atos Eon, je mestské auto, ktoré vyrába juhokórejska automobilka Hyundai. Schádza z výrobných pásov závodu Hyundai v Chennai v Indii. Premiéru mal v Indii 1. októbra 2011, v marci 2012 na Filipínach, v júni 2012 vo Vietname a v júni 2014 na Srí Lanke. Predáva sa tiež v Salvádore, Čile, Paname a Kolumbii.

     

Teraz predstavil Hyundai v Indii svoj malý katchback s drobnými úpravami v interiéri a exteriéri. Je zaujímavé, že kórejská automobilka upustila teraz pri uvedení malého mestského športového auta od používania akéhokoľvek spojlera alebo výraznej športovej grafiky na karosérii, čo sa všeobecne očakáva vo variantoch takzvaných ,športových’ sériových vozidiel. Namiesto toho pridal strešné koľajnice vo výbave Era + a Magna.

     

Avšak najväčšou zmenou je, že v kabíne sa objavil 6,2-palcový dotykový displej informačného systému, ktorý zabezpečí telefónne spojenie, USB, AUX a Bluetooth konektivitu.

Pod kapotou sa toho veľa nezmenilo. Pohonná jednotka pokračuje extrahovať energiu z 0,8 litrovej pohonnej jednotky, ktorá podáva maximálny výkon 42 kW/56 k a 77 Nm krútiaceho momentu. Je spojená s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Hyundai Eon je jedným z úspešných produktov najväčšieho juhokórejského vývozcu osobných automobilov. Je pravdepodobmé, že s prídaným epitetonom športový priláka mladých zákazníkov. Bolo by však zujímavé vidieť toto vydanie modelu Eon, keby využíval možnosti 1,0-litrového motora.

Škoda, že Sports Edition je k dispozícii iba s menším 0,8 litrovým motorom a nie s väčším 1,0 litrovým s výkonom 51 kw/69 k a krútiacim momentom 94 Nm. Nezaslúžil by si vtedy viac prívlastok Spot Edition?

Hyundai Eon súperí s vozidlamí, akým je Renault Kwid, Maruti Alto 800 či Datsun Redi-GO.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov