Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Dvojitá premiéra mercedesov v New Yorku

Mercedes-Benz v predvečer New York International Auto Show predstavil najšportovejšie stredne veľké SUV s hviezdou.

Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ SUV a Coupé (kombinovaná spotreba paliva: 10,7 až 10,3 l/100 km, kombinované emisie CO2: 244-234 g/km) a Mercedes-AMG GLC 63 S 4MATIC+ SUV a Coupé (kombinované spotreba paliva: 10,7 l/100 km, kombinované emisie CO2: 244 g/km) , Okrem toho Mercedes-Benz poskytol exkluzívny pohľad na nový model sedanu Triedy S, ktorý oslávi svoju svetovú premiéru na Auto Shanghai 18. apríla.

V kombinácii s vysoko výkonným motorom v šatách SUV Mercedes-AMG bol otvorený v roku 1999 úplne nový segment trhu. So svojím novým mid-size výkoným SUV Mercedes-AMG 4MATIC GLC 63 + SUV a kupé a Mercedes-AMG 4MATIC GLC 63 S + SUV a kupé, značka športové vozidlo má opäť zvláštnu úlohu v súťaži.

„Pre mňa sú nové SUV značky Mercedes-AMG podstatou automobilovej slobody a nezávislosti. Naše SUV ukazujú, že Mercedes-Benz sa cíti ako doma aj mimo vyšlapanej cesty. Zmysel pre dobrodružstvo je jedným z dôvodov, prečo zákazníci hodnotia našu značku tak vysoko,“ v yznala sa Britta Seeger, členka predstavenstva Daimleru, ktorá je zodpovedná za predaj Mercedes-Benz Cars. „K dnešnému dňu sme predali viac ako štyri milióny SUV na svete. Práve tieto modely tvoria asi tretinu našich celosvetových tržieb,“ dodala.

Prvý a jediný osemvalec v segmente SUV

Technicky nový mid-size SUV od AMG má zvláštne postavenie vo svojom trhovom segmente. „V jadre je náš 4,0-litrový V8 biturbo motor prvý a jediný osemvalec v segmente,“ zdôraznil Tobias Moers, generálny riaditeľ spoločnosti Mercedes-AMG GmbH. „Aj vďaka tejto pohonnej jednotke má GLC 63 vynikajúce športové jazdné vlastnosti vo všetkých podmienkách, keďže je  podporovaný mnohými ďalšími high-tech prvkami, vrátane našouj 9-stupňovou prevodovkou AMG, rovnako ako naším novo vyvinutým pohonom všetkých kolies, ktorý bol predstavený už v novej triedy E.“ Novým dizajnovým prvkom nového GLC 63 je AMG Panamericana gril, ktorý bol predtým vyhradený pre rodinu AMG GT.

Prvý pohľad na nový S-Class pred svetovú premiéru v Šanghaji

V predvečer NYIAS Mercedes-Benz umožnil tiež exkluzívny pohľad na nový sedan Triedy S, ktorý oslávi svoju svetovú premiéru na Auto Shanghai 18. apríla. Početné inovácie v oblasti efektívnosti, pohodlia a automatizovaného riadenia robia hviezdu modelov Mercedes-Benz ešte lepším. Najrozsiahlejším faceliftom v dlhej histórii Triedy S-Class ukazuje vynálezca automobilu novú dimenziu jazdy.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov